POSLE NEIZVESNE BORBE SA FERŠTAPENOM: Hamiltonu kruna u bahreinsokoj pustinji

Đ. S.

28. 03. 2021. u 20:07

AKO se po jutru dan poznaje, ljubitelje Formule 1 očekuje spektakl u novoj sezoni, koja je počela jučerašnjom Velikom nagradom Bahreina.

ПОСЛЕ НЕИЗВЕСНЕ БОРБЕ СА ФЕРШТАПЕНОМ: Хамилтону круна у бахреинсокој пустињи

Foto: EPA-EFE

Na prvoj od 23 trke u novom šampionat,u slavio je sedmostruki šampion Luis Hamilton posle velike borbe sa Maksom Ferštapenom, koja je trajala do poslednjeg kruga, ali šampionska vožnja prvaka sveta i sjajna defanziva su presudili da kruna u pustinji ode u ruke vozača Mercedesa.

- Bilo je lepo videti navijače posle toliko vremena. Znao sam da će biti teško, Maks je sjajno vozio celog vikenda, bio je iza mene non stop, ali uspeo sam da ga zadržim. Ovo je bila jedna od najtežih trka u mom životu - rekao je Hamitlon.

Ferštapen je pol poziciju izgubio posle prve promene guma i sve vreme bio u zaostatku, ali je na tri ipo kruga do kraja uspeo da prestigne Hamiltona.

Međutim, ispostavilo se da je to učinio nepropisno, malo je izašao sa staze i na signalizaciju iz Red Bulovog boksa, morao je pusti Britanca da se vrati na čelo karavana.

Veoma nezodovoljan takvom odlukom svog tima Holanđanin je krenuo na sve ili ništa, ali Hamitlon je još jednom pokazao zašto je najbolji.

PODBACILI HAS I ŠUMAHER

DEBITOVAO je mlađani Mik Šumaher u Formuli 1, ali sem činjenice da mu je to bila prva vožnja među najboljima na svetu, neće posebno upamtiti trku u Sakiru. Sin legendarnog Mihaela je Veliku nagradu Bahreina završio na poslednjem mestu uz nekoliko početničkih grešaka svojstvenih neiskusnim vozačima kao što je on. Ni za njegovu ekipu Has se ne može reći da mogu biti zadovoljni učinjenim u pustinji, pošto je drugi njihov vozač Nikita Mažepin završio trku u 3. krugu.

Valteri Botas je iskoristio moć Mercedesa da zauzme najnižu poziciju na pobedničkom postolju dok je za Red Bul bodove osvojio i Serhio Perez.

Poredak: 1. Hamilton (Mercedes) 1:32.038, Ferštapen (Red Bul), 2. Ferštapen (Red Bul) + 0.745, 3. Botas (Mercedes) + 37.383, 4. Noris (Meklaren) +46.466, 5. Perez (Red Bul)+ 52.047, 6. Lekler (Ferari) +59.090, 7. Rikardo (Meklaren) +66.004, 8.Sainc (Ferari) + 67.100, 9. Cunoda (Alfa Tauri) +85.692, 10. Strol (Aston Martin) +86.713.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)