BIĆE JOŠ PEHARA: Železničar dokazao da je Lajkovac prestonica ženske odbojke

B. PUZOVIĆ

18. 03. 2021. u 21:03

TREĆI put za četiri godine pehar i titula osvajača Kupa Srbije za odbojkašice ponovo je u Lajkovcu.

БИЋЕ ЈОШ ПЕХАРА: Железничар доказао да је Лајковац престоница женске одбојке

Deo ekipe kod predsednika Opštine Foto B. P.

U praktično komšijskom derbiju, Železničar je u finalu savladao Ub (3:0) u Vrnjačkoj Banji. Nekada čuvena železnička varošica, jedna od najvećih raskrsnica uzane pruge za vreme bivše Jugoslavije, postala je, definitivno, prestonica ženske odbojke Srbije. Odbojkašice Železničara, kluba koji u Lajkovcu i nije mogao drugačije da se zove, proteklih godina ovenčale su se svim trofejima.

- Pobeda u Kupu Srbije došla je kao melem na ranu, posle ispadanja iz trke za prvenstvenu titulu - kaže sportski direktor OK Železničar Ivana Lazarević. - Predstoji nam dobra priprema za novu sezonu, u kojoj želimo da osvojimo duplu krunu i nadamo se da ćemo to i ostvariti.

Treći pehar Kupa Srbije, posle godinu dana pauze, u Lajkovac su vratile: Vanja Ivanović, Tamara Marković, Barbara Batinić, Maja Savić, Aleksandra Uzelac, Nada Mitrović, Ana Bjelica, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Milana Rajlić, Jovana Mirosavljević, Marina Vujović, Anica Kutlešić i Rada Perović. Takođe, šef stručnog štaba Branko Kovačević, njegov pomoćnik Vladimir Živković, statističar Lazar Tabaković i kondicioni trener Srećko Mijatović.

- Sjajan je osećaj i izuzetan uspeh osvojiti pehar kupa - kaže kapiten Aleksandra Gajić. - Sigurna sam da će biti još trofeja, titula, zalaganje i znanje nam neće nedostajati. Mada, svesni smo da nije lako takmičiti se uz pritisak da bi osvojeno trebalo odbraniti.

Predsednik kluba, Živorad Lazarević, se nada da će Železničar uspeti da zadrži najveći deo tima iz ove sezone, imajući u vidu izvanredne uslove za rad i život koje pruža svojim odbojkašicama, ali i da dovede još mlađih igračica kako bi se obezbedila budućnost kluba. Inače, počasni predsednik ŽOK Železničar je Radovan Beli Marković, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih književnika, koji živi i radi u Lajkovcu. Šef stručnog štaba Branko Kovačević ističe da je ekipa Železničara napravljena sa ambicijama da se bori za oba trofeja. Svakako, očekivano je osvajanje bar jednog.

- Ovaj trofej mi je možda i draži posle neočekivanog i šokantnog poraza od Partizana u četvrtfinalu plej-ofa Superlige, jer su devojke za kratko vreme uspele da prebole poraz - kaže Kovačević. - Ne samo da smo osvojili trofej, nego smo prikazali najbolju igru ove sezone. Mislim da smo u ekipi napravili dobar spoj iskustva i mladosti. Veoma je značajno da su i mlađe devojke dovoljno igrački napredovale.

DEVOJKE SU UZORI DECI

- NEKOLIKO poslednjih godina Lajkovac postaje centar ženske odbojke u Srbiji, toga ne bi bilo bez ogromnog doprinosa porodice Lazarević - rekao je predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, koji je priredio prijem za deo odbojkaškog tima, poštujući protokol zbog virusa korona. - Opština Lajkovac je samo jedna karika u uspesima Ženskog odbojkaškog kluba Železničar. Bitno je i da je mnogo mladih počelo da trenira odbojku, a deca iz osnovnih škola odbojkašice prepoznaju kao uzore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)