SVE JE SPREMNO ZA KUP U ODBOJCI: Četiri tima - dva trofeja

S. K.

13. 03. 2021. u 22:30

ODBOJKAŠKI praznik u Vrnjačkoj Banji. U dvorani "Vlade Divac" sutra ćemo dobiti pobednike Kupa u obe konkurencije. Prvo će se od 16.30 za trofej boriti odbojkaši Ribnice i Radničkog, a potom od 19.00 časova igračice Uba i Železničara. Zbog epidemioloških mera igraće se bez prisustva publike.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА КУП У ОДБОЈЦИ: Четири тима - два трофеја

FOTO: M. Vukadinović

Kraljevčani, koji su jedini put u Kupu slavili 1978. godine, smatraju da su u finalu šanse podjednake.

- Znamo ih odlično. Radnički je veoma kvalitetan, jedan od favorita uz Vojvodinu za osvajanje i titule prvaka države. Neće nam biti nimalo lako. I oni i mi mnogo bolje igramo u svojoj dvorani, tako da ćemo videti ko će se bolje snaći na neutralnom terenu. Trofej dugo čekamo i učinićemo sve da se upišemo u istoriju - kaže strateg Ribnice Milan Simojlović.

Kragujevčani su u polufinalu eliminisali branioca trofeja, Vojvodinu, a Kup Srbije osvojili su 2008. godine.

- Biće izuzetno teška utakmica, Ribnica je pokazala da ove godine može da pobedi svakog u Srbiji. Učinićemo sve da igramo vrhunski kako bi se na kraju radovali - naglašava trener Radničkog Dragan Kobiljski.

Kod dama, barem na papiru, Ubljanke su favoritkinje. U prvenstvu ne znaju za poraz, brane Kup, već su osvojile Superkup...

- To sve stoji, ali u finalu nema apsolutnog favorita. Jer, u jednoj utakmici je sve moguće. Lajkovčanke su veoma kvalitetne, a mi ćemo se truditi da prepoznamo i iskoristimo svoje šanse - ističe kormilar Uba Vladimir Vasović.

Železničar je neočekivano eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa od Partizana i sada će pokušati da sezonu okonča osvajanjem Kupa, koji je podizao 2018. i 2019. godine.

- Poslednjih dana sve činimo da se ekipa oporavi od šoka. Sigurno je da su Ubljanke malo veći favoriti, ali u finalu je sve moguće. Ukoliko odigramo najbolje što možemo imamo šansu da osvojimo trofej - nada se strateg Železničara Branko Kovačević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić