SKANDAL U TOKIJU: Umetnički direktor OI podneo ostavku posle uvreda na račun "japanske Bijonse" (VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2021. u 08:52

KREATIVNI direktor Olimpijskih igara u Tokiju Hiroši Sasaki, saopštio je danas da podnosi ostavku nakon što je dao pogrdan komentar o popularnoj japanskoj komičarki, prenosi Rojters.

СКАНДАЛ У ТОКИЈУ: Уметнички директор ОИ поднео оставку после увреда на рачун јапанске Бијонсе (ВИДЕО)

FOTO: Jutjub printskrin

Sasaki je izjavio da je u komunikaciji sa svojim timom putem grupnog ćaskanja rekao da bi komičarka Naomi Vatanabe mogla na otvaranju Igara da nastupi kao "Olimpig" (Olimpijska svinja?).

- U mojim idejama i primedbama bilo je vrlo neprimerenog izražavanja. Iskreno se izvinjavam njoj i ljudima koji su se osećali neprijatno zbog takvih sadržaja - rekao je Sasaki.

Sasakijeva ostavka usledila je nakon što je nedeljnik „Šukan Bunšun“ u sredu izvestio o njegovim neprimerenim izjavama, a Vatanabe je saopštila da je iznenađena njegovim komentarima i da je srećna zbog svog oblika tela na koji je u svojoj izjavi pogrdno aludirao Sasaki.

Vatanabe je u Japanu populatna komičarka i imitatorka, a istakla se imitiranjem svetske zvezde Bijonse Nols.

Seiko Hašimoto, koja je izabrana na mesto predsednika Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju posle nedavne ostavke prethodnog predsednika Joširoa Morija zbog seksističkih izjava, rekla da je bila šokirana komentarom i prihvatila je Sasakijevu ostavku, s obzirom na to da je rodna ravnopravnost prioritet za ovu organizaciju.

Agencija navodi da je sa samo četiri meseca do početka Olimpijskih igara, odlazak glavnog direktora odgovornog za ceremoniju otvaranja i zatvaranja predstavlja još jedan udarac za Igre 2020., koje su odložene za ovu godinu zbog pandemije KOVID-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata