KATARINA TOMAŠEVIĆ: Naša kruna karijere

S. Krstović

17. 03. 2021. u 20:50

GODINU dana su čekale da se u Đeru bore za Olimpijske igre u Tokiju, da ostvare svoje devojački san.

КАТАРИНА ТОМАШЕВИЋ: Наша круна каријере

Katarina Tomašević Foto EPA

Rukometašice sutra putuju u Mađarsku, gde će u petak (20.00) na kvalifikacionom turniru startovati protiv olimpijskog pobednika, Rusije. U subotu (17.30) ih očekuju domaće igračice, a u nedelju (17.30) Kazahstan. Prve dve selekcije izvadiće kartu za japansku prestonicu.

- Čeka nas, bukvalno, turnir karijere. Okupile smo se pre tri dana, svi znamo da će biti jako teško, da imamo veoma jake protivnice, kao i veoma težak raspored, jer ćemo za manje od 24 sata da odigramo dve najvažnije utakmice u karijerama. Spremamo se za sve šta nas čeka i nadamo se najboljem - ističe golman Katarina Tomašević.

Sjajna čuvarka mreže priznaje da o Kazahstanu malo znaju, ali i da se nada da ne bi trebalo da imaju problema. Ali, i podvlači da će prva utakmica na turniru sa Rusijom biti najteža:

- One su olimpijske pobednice, spremamo se za njih, najvažnije je da uđemo u utakmicu borbeno, da nam sve funkcioniše kako treba i da damo sve od sebe. Sutradan nas očekuje duel sa Mađaricama, koje su i "namestile" ovakav raspored. Ali, šta da radimo, to nam je jedina šansa... Dobro poznajemo protivnice, igrale smo i sa jednom i da drugom selekcijom na SP. Poznaju i one nas, tako da će bukvalno odlučivati jedna lopta - smatra Tomaševićeva.

"Jedinica" Srbije primećuje da su sve selekcije pod velikim pritiskom. Jedino, možda Mađarice pod malo većim, jer država dosta ulaže u ženski sport i sredstva valja opravdati.

- Za njih je hendikep i to što se igra pred praznim tribinama, što nama ide u prilog. Ali, ja se nadam da će naša želja prevladati - podvlači golman Srbije.

Naše dame sanjaju Igre od 1988. Zbog toga prevelika želja može da bude i dvosekli mač.

- Nadam se da se to neće desiti. Znamo naš srpski mentalitet, kada je najteže da budemo prave. Devojke su svesne značaja turnira i da se ovakva šansa pruža jednom u karijeri. Svakom sportisti je san da ode na Olimpijske igre. I nadam se da ćemo ga mi ostvariti. Tim pre što smo iskusne i što će se mnoge oprostiti posle Igara. Odlazak u Tokio je kruna svačije karijere. Iskreno se nadam da će u ta tri dana i sreća da nas pogleda, jer je ona važna u svemu tome - ističe Tomaševićeva.

RASPORED

PETAK - 19. mart

Mađarska - Kazahstan 17.30

Rusija - Srbija 20.00

SUBOTA - 20. mart

Mađarska - Srbija 17.30

Rusija - Kazahstan 20.00

NEDELjA - 21. mart

Srbija - Kazahstan 17.30

Mađarska - Rusija 20.00

DELIĆEVA: VERUJEMO U DEVOJKE

PREDSEDNICA RSS Milena Delić je od prvog dana priprema sa rukometašicama u SC FSS u Staroj Pazovi.

- Svakog dana na svakom treningu vidim zaista želju i motivaciju kod devojaka. Svesne su šta ih očekuje i znaju da je to pečat njihovim karijerama. Ova generacija je godinama zajedno, iskusne su... Tu smo negde sa kvalitetom sa protivnicama, verujemo u njih i one su toga svesne - istakla je Delićeva.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)