SPORTSKI POKLON MLADIM DAMAMA: Besplatni časovi košarke, džudoa i fizičkog vežbanja za školsku i predškolsku decu Zrenjanina

B.Grujić

06. 03. 2021. u 15:18

OSMOMARTOVSKI dar mladim damama, predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta,koje se bave sportom, grad Zrenjanin i Institut za ženski sport iz Beograda, poklanjaju u vidu besplatnih treninga fizičkog vežbanja, košarke i džudoa.

СПОРТСКИ ПОКЛОН  МЛАДИМ ДАМАМА: Бесплатни часови кошарке, џудоа и физичког вежбања за школску и предшколску децу Зрењанина

foto: Grad Zrenjanin

- Saradnja sa Institutom za ženski sport, deo je projekta "Evropski grad sporta 2021", kojim se stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu - naglasio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao učesnice i da su njihova imena, od Ivane Španović, dobro poznata u svetu sporta i treba da budu pozitivan primer novim generacijama devojčicama koje žele da se bave sportom. 

foto: Grad Zrenjanin

Devojčice, kako je predviđeno, nižeg osnovnoškolskog uzrasta mogu da se prijave za treninge košarke, višeg osnovnoškolskog uzrasta za džudo treninge i predškolskog uzrasta za fizičko vežbanje u cilju svestranog razvoja. 

Treninzi se organizuju pod okriljem Sportskog saveza grada Zrenjanina, a  treninzi košarke, odvijaće se u sali osnovne škole "Žarko Zrenjanin",  za devojčice od 1.do 4. razreda, utorkom i četvrtkom u terminu 17 do 18 časova, koje će sprovoditi master prof. fizičkog vaspitanja i diplomirani trener košarke, Danijela Jovanov. 

U zrenjaninskoj osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš", odvijaće se treninzi džudoa, za devojčice od 5. do 8 razreda, utorkom i četvrtkom u terminu 17.30 do18.30 časova.

foto: Grad Zrenjanin

Treninge će sprovoditi profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener džudoa Tomislav Kohajm, dok će se u sali Srednje medicinske škola, održavati treninzi fizičkog vežbanja za predškolce, utorkom od 17 do 18 časova i subotom od 9 do 10 časova, uz stručni rad diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja,  Biljane Drinić.

foto: Grad Zrenjanin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja