ŠUMADINCI ZA TRI DRŽAVE: Čak 13 vaterpolista Radničkog na pripremama reprezentacija

S. O.

19. 01. 2021. u 17:43

VATERPOLISTI Radničkog obeležavaju početak 2021. godine. Kragujevčani su nedavno izborili plasman na Fajnal-for Regionalne A1 lige u Zagrebu, a sada se čak 13 igrača i trojica trenera nalaze na pripremama reprezentativnih selekcija Srbije, Crne Gore i Rusije.

ШУМАДИНЦИ ЗА ТРИ ДРЖАВЕ: Чак 13 ватерполиста Радничког на припремама репрезентација

FOTO: M. Vukadinović

Sedmorica igrača Radničkog od ponedeljka su na pripremama "delfina": Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Marko Radulović, Nemanja Stanojević, Strahinja Rašović, Nikola Lukić i Luka Pljevančić.

Oni će do 23. januara trenirati u Beogradu, a potom ih očekuje turnir u Podgorici, od 27. do 29. januara, na kom će učestvovati SAD, Srbija i Crna Gora (Nemačka otkazala zbog virusa korona). U stručnom štabu je i mladi trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić.

Paralelno sa seniorskom, u Kragujevcu su počele i pripreme juniorske reprezentacije Srbije, koju kao selektor predvodi trener Radničkog, Uroš Stevanović, a u radu mu pomaže i Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija kragujevačkog kluba.

Na pripremama su četvorica Šumadinaca: Stefan Branković, Jovan Tanasijević, Ognjen Vasović i Filip Milutinović, a poziv su dobili i Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Marko Radulović, koji će se juniorima priključiti po okončanju obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Istovremeno, Aleksa Ukropina se sa Crnom Gorom priprema za Olimpijske kvalifikacije u Roterdamu (14-21. februar), a pre toga će Crnogorci učestvovati na turniru u Podgorici. Takođe, mladi centar Nikita Krug je na pripremama reprezentacije Rusije za kvalifikacije za OI.

NEMA PREDAHA

IGRAČI Radničkog koji nisu dobili poziv u reprezentaciju se ne odmaraju. Oni će se u Kragujevcu pripremati za nastavak sezone, u kom ih 27. februara očekuje prvi meč osmine finala Kupa Evrope sa francuskim Strazburom, a zatim i nastavak domaćeg šampionata i finalni turnir Regionalne A1 lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni