POLU SRBIN, POLU HRVAT, A NAJBOLJI NA SVETU: Karabatić ponovo razočarao komšije, ovo mu u Zagrebu nikada neće oprostiti

Novosti online

14. 01. 2021. u 09:09

ПОЛУ СРБИН, ПОЛУ ХРВАТ, А НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Карабатић поново разочарао комшије, ово му у Загребу никада неће опростити

Foto: Privatna arhiva

JEDAN od najboljih rukometaša sveta svih vremena Nikola Karabatić neće igrati na Svetskom prvenstvu u Egiptu, ali i pored toga je uvek zanimljiv sagovornik.

On je gostujući uživo na HRT-u Karabatić je rekao da mu je najdraža pobeda u karijeri upravo protiv "kauboja".

- Najdraža titula mi je ona na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj - iskreno je uz osmeh odgovorio Nikola Karabatić gostujući na hrvatskoj televiziji.

- Mama i tata su bili tada u publici, gledali su s tribina utakmicu. To je trenutak moje karijere koji nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene... Ma, nikad to neću zaboraviti".

Inače, Karabatića nikada nisu posebno voleli u Hrvatskoj, jer je odbio mogućnost da zaigra za njihov nacionalni tim, a i dosta medalja im je uzeo baš Nikola sa Francuskom.

Podsećanja radi, Karabatić je rođen u Nišu, majka mu je Srpkinja i otac mu je Hrvat, a oboje su se bavili rukometom. Pošto je otac Branko dobio posao u Francuskoj, cela porodica se preselila napad, a na kraju su braća Nikola i Luka odlučili da igraju za "trikolore".

- Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije - pričao je Karabatić.

Polu Srbin, polu Hrvat, a najbolji na svetu... Još jedan pokazatelj da se najbolji sport igra(o) u Jugoslaviji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

E svašta ima na ovom svetu

14.01.2021. 09:37

Otac Branko Karabatić koji je sinovima dao imena Nikola i Luka i on je kao Hrvat? Bratac moj ti si čistokrvni Srbin, a zna to i tvoj tata.

Ivo

15.01.2021. 16:50

Hrvat je nego šta,kuća njegovog djeda pored Trogira selo Poljice, točno znam di mu je kuća.Čist kao suza Dalmatinčina.Nema što ta mala dalmacija od sportaša dala nije.Jbga moga je i za vas ili za nas igrat,al očito mu ispod časti i Hrvatska i Srbija.