NFL SENZACIJA: Srbin se posle 17 operacija vratio na teren i odveo Vašington u plej-of

Novosti online

04. 01. 2021. u 09:03

UTAKMICAMA poslednje, 17. nedelje završen je ligaški deo NFL šampionata za 2020. godinu, i to na način na koji je i počeo - ludo.

НФЛ СЕНЗАЦИЈА: Србин се после 17 операција вратио на терен и одвео Вашингтон у плеј-оф

Foto: AP

Pobedom nad ekipom Filadelfija Iglsa u poslednjem meču regularne sezone NFL-a, Vašington je obezbedio mesto u plej-ofu. Do njega ga je doveo Srbin, čovek čija je karijera materijal za film.

U odlučujućem meču je bacio dva pasa za tačdaun, što je bilo dovoljno za pobedu (20:14) i ispisivanje istorije američkog fudbala. Nijedan tim se nije plasirao u doigravanje nakon ovako lošeg starta, a Vašington se sezonu počeo sa dve pobede iz prvih devet mečeva.

Čovek koji je preokrenuo sezonu tima iz glavnog grad SAD ima srpske korene i to sa ponosom ističe. Na njegovom telu je tetovaža sa četiri ocila, a iako su mu se preci davno odselili na tlo Amerike, on pamti odakle su došli.

Smit je imao dugu pauzu u karijeri. O povratku na fudbalski teren niko nije razmišljao, a kada je momak srpskih korena postao treći kvoterbek Vašingtona u ovoj sezoni niko nije smatrao da će imati veliku ulogu.

Kvoterbek Vašingtona se povredio u novembru 2018. godine, a nakon operacije obe potkolenične kosti pojavila se sepsa. Tokom narednih devet meseci je četiri puta bio hospitalizovan, a 17 puta operisan i doktori nisu bili sigurni da li će preživeti i da li će morati da mu amputiraju nogu.

Klivlend je posle 18 godina u plej ofu posle pobede 24:22, i to nakon što su zaustavili pokušaj Pitsburga za dva poena nakon dozvoljenog tačdauna. Emotivno, sjajno, ali i na radost svih ljubitelja američkog fudbala, s obzirom na to da će 9. ili 10. januara imati priliku da uživaju u pravom spektaklu, jednom od najvećih koji ovaj sport može da ponudi.

Baltimor je pregazio Sinsinati 38:3 i tako stigao do mesta u plej-ofu, dok je Tenesi Tajtanse u postsezonu poslao Majami porazom od Bafala. Tajtansi su imali još jedan razlog za slavlje, s obzirom na to da je na ovoj utakmici Derik Henri ušao u istoriju lige kao tek osmi igrač sa više od 2,000 pretrčanih jardi.

Indijanapolis Koltsi su ušli u ovaj meč svesni da im pobeda, s obzirom na poraz Majamija od Bafala, donosi mesto u plej-ofu, i u početku su delovali više nego sigurno, ali je, nakon prednosti 20:7, ali je Džeksonvil uspeo da se vrati, priđe na šest poena minusa, imali su Džegsi čak i napad za preokret, ali ga nisu iskoristili.

Umesto toga, ekipa Frenka Reiha uspela je da stigne do novih osam poena zahvaljujući sjajnom trčanju Džonatanja Tejlora, i na taj način osigura mesto u plej-ofu.

U borbu za titulu će i Los Anđeles Remsi, koji su u direktnom duelu savladali Arizona Kardinalse, ali i Čikago Bersi, uprkos porazu od Grin Bej Pekersa, s obzirom na to da Bersi imaju bolji međusobni skor od Kardinalsa.

NFL, 17. nedelja

Čikago Bers – Grin Bej Pekers 17:35

Tampa Bej Bakanirs – Atlanta Falkons 44:27

Njujork Džajants – Dalas Kaubojs 23:19

Nju Ingland Pejtriots – Njujork Džets 28:14

Detroit Lajns – Minesota Vajkings 35:37

Klivlend Brauns – Pitsburg Stilers 24:22

Sinsinati Bengals – Baltimor Rejvens 3:38

Bafalo Bils – Majami Dolfins 56:26

San Francisko Fortinajners – Sijetl Sihoks 23:26

Los Anđeles Rems – Arizona Kardinals 18:7

Indiianapolis Kolts – Džeksonvil Džeguars 28:14

Hjuston Teksans – Tenesi Tajtans 38:41

Kanzas Siti Čifs – Los Anđeles Čardžers 21:38

Karolina Panters – Nju Orleans Sejnts 7:33

Denver Bronkos – Las Vegas Riders 24:31

Ponedeljak

Filadelfija Igls – Vašington 14:20

Parovi plej-ofa

Indijanapolis – Bafalo

Klivlend – Pitsburg

Baltimor – Tenesi

Čikago – Nju Orleans

LA Rems – Sijetl

Tampa Bej – Vašington

Vajld kard runda

Slobodni – Kanzas Siti Čifs, Grin Bej Pekers


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna