SANDRA KOLAKOVIĆ: Igrale su srcem, ne treba ih streljati

SVI smo očekivali bolji rezultat i da nas devojke obraduju, ali nemam šta da im zamerim, dale su sve od sebe.

САНДРА КОЛАКОВИЋ: Играле су срцем, не треба их стрељати

Sandra Kolaković Foto N. Paraušić

To je, između ostalog, komentar Sandre Kolaković, nekadašnje igračice, a sada trenera ŽRK Medicinar iz Šapca, na rezultat srpskih rukometašica na Evropskom prvenstvu u Danskoj, gde smo posle uzastopnih poraza od Mađarske i Hrvatske, zavšrili takmičenje u grupi, i zauzeli 13. poziciju.

- Devojke su se borile maksimalno koliko su mogle u ovom trenutku. Ja ne mogu da zamerim nijednoj od njih i da kažem da nisu dale sve od sebe ili da nisu htele. Reprezentacija je sastavljena od devojaka iz mnogih klubova. Niko od nas ne zna koliko su tamo igrale, koliko su spremne. Ne želim da koristim ovu situaciju da kritikujem bilo koga, jer je igranje za reprezentaciju najsvetiji mogući čin u karijeri jednog sportiste - poručuje proslavljena rukometašica za "Novosti".

Veoma pozitivno je to što su se sve devojke, bez pogovora, odazvale na poziv selektora Ljubomira Obradovića.

- Mogle su da odmaraju kući ove dve nedelje, u toplom sa porodicom, ali su došle da brane boje svoje zemlje. Situacija sa koronom je napravila opšti haos, igračice koje su preležale virus imaju različite smetnje, vraćaju se hronične povrede. Videli smo svi i situaciju sa Andreom Lekić - govori Kolakovićeva.

Jasno je bilo svima posle pobede nad svetskim prvakom, Holandijom, da će umor stići Srpkinje protiv Mađarske. Ali niko nije očekivao poraz od Hrvatske, kojem su prethodili neshvatljivi padovi u igri i neuobičajene greške.

- Devojke su igrale iz srca i duše prema našoj zemlji, i znam da su želele sve najbolje, ali moguće je i da su se umorile. Trener je sa njima mnogo više od svih nas, i on zna zašto neko igra više, neko manje, kako su raspoređeni zadaci. Smatram da je sam odlazak na EP velika stvar, pozitivno je i to što žele da igraju. To što možda u ovom trenutku nisu spremne, nije za streljanje. Iz ugla bivšeg sportiste, jasno je da su one želele više od svega da daju gol, ai nisu uspele. Takođe, u poslednjem napadu nismo našli pravo rešenje, kao i pre toga kada je bačen pogrešan pas u kontri. Devojci koja je bacila loše dodavanje, sigurno je najteže - podvlači Sandra Kolaković.

SVI SU PRVA POSTAVA

JASNO je da je nedostajala mnogo Andrea Lekić, ali Sandra Kolaković smatra da bi uloge u reprezentaciji trebalo podeliti tako da se od pojedinca ne zavisi.

- Svakako je nedostajala Andrea, ali mislim da je svaki igrač koji želi da igra za nacionalni tim blago. I svakog od njih bi trebalo uklopiti i uzeti najbolje što nudi. Ne mislim da postoje prve i druge postave, već spremni i manje spremni, za razliku od klubova gde se rukometaši rangiraju prema novcu koji primaju - govori trener Medicinara iz Šapca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)