ANDREA LEKIĆ ZA "NOVOSTI": Devojke, usrećite me medaljom

G. KELIĆ

07. 12. 2020. u 21:20

TUŽNA, ali raspoložena, teško povređena, ali kao da bi i sa nogom u gipsu zaigrala.

АНДРЕА ЛЕКИЋ ЗА НОВОСТИ: Девојке, усрећите ме медаљом

FOTO: Ž. Knežević

Tako je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" izgledala Andrea Lekić, kapiten naše rukometne reprezentacije, za koju je EP u Danskoj zbog pucanja Ahilove tetive završeno već u prvom poluvremenu okršaja sa Holandijom, u prvom kolu.

Sjajni srednji bek srpskog tima je u nedelju hitno operisana u Danskoj, a juče se vratila u Beograd sa fizioterapeutom Strahinjom Markovićem, dok su joj misli ostale u Koldingu sa drugaricama koje nastavljaju borbu na šampionatu Starog kontinenta.

- Teško je - razočarano sleže ramenima Andrea odmah po sletanju na surčinski aerodrom, gde su je dočekali reporteri "Novosti".

- Operacija ja prošla dobro. Kažu da je neki optimalni period oporavka šest meseci. Međutim, imam veliku motivaciju da se što pre vratim u trenažni proces i nadam se da će taj period biti i kraći. U martu nas očekuju kvalifikacije za odlazak na OI u Tokiju. To mi je trenutno jedino u glavi i ono što me najviše motiviše da što pre zaigram.

Pored svega, najbolja rukometašica sveta za 2013. godinu poručuje da veruje kako njene saigračice mogu da doguraju daleko na ovom šampionatu.

- Volela bih da nam se otvori put, da pobedimo Hrvatsku i da ako može ikako Holandija savlada Mađarsku, čime bismo u drugu fazu poneli četiri boda i time napali jednu od medalja. To bi me veoma usrećilo, pogotovo u ovakvom stanju.

TEŠKI USLOVI U DANSKOJ

CELOKUPNO odigravanje takmičenja je vrlo otežano, s obzirom na pandemiju virusa korona.

- Verujte da je izuzetno teško funkcionisati u takvim uslovima. Ograničeno kretanje predstavlja dodatno opterećenje na ceo turnir. Stvarno se nadam da ću biti prva i poslednja igračica koja je doživela povredu na šampionatu - naglašava članica podgoričke Budućnosti.

Iako je jedna od najiskusnijih u ekipi i devojka koja iza sebe ima mnogo uspeha i medalja, kako klupskih tako i reprezentativnih, rođena Beograđanka ne dovodi u pitanje svoj nastup u dresu sa nacionalnim grbom.

- Jedva čekam da se oporavim, daću sve od sebe da to bude što pre i da ponovo budem tu za svoju zemlju - završava Lekićeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili