KAČAR: Hvala predsedniku Vučiću na važnoj pomoći srpskom sportu

A. Ilić

01. 12. 2020. u 10:04

КАЧАР: Хвала председнику Вучићу на важној помоћи српском спорту

FOTO: Kristina Jovanović

NEDAVNO je predsednik Republike Srbije izjavio da se planira velika novčana pomoć sportskim klubovima, u okviru finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim uslovima usled pandemije korona virusa.

Za kratko vreme Vlada Srbije je odlučila da odvoji 1,1 milijardi dinara, koje će preko Ministarstva omladine i sporta dobiti uspešni klubovi oko 15 saveza. 

"Želim da se u ime niškog sporta, javno zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na inicijativi da država pomogne sportske klubove sa 1,1 milijardom dinara, koja, odmah nakon najave, već ovih dana ulazi u fazu realizacije. Još jednom dokazavši svoju veliku privrženost sportu i sportistima, predsednik je reagovao u pravom trenutku, pri kraju najteže kalendarske godine, u kojoj većina klubova nije mogla da računa na predviđenu pomoć sponzora, zbog posledica koje je pandemija virusa korona ostavila na mnoge privredne grane", istakao je Branislav Kačar, član gradskog veća grada Niša, resorno zadužen za sport i omladinu.

Sportisti iz Niša u poslednjih par godina beleže puno dobrih rezultata, kako da domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

"Niš je grad koji, odmah posle Beograda, ima najviše klubova koji ispunjavaju uslove da budu obuhvaćeni ovom pomoći. U Nišu nikada nije bilo ovoliko superligaša i učesnika evropskih takmičenja, u Nišu funkcioniše nekoliko klubova koji su aktuelni državni prvaci, ili imaju takmičare koji su pojedinačno najbolji u Srbiji, i ova pomoć države ne samo da će im pomoći da prežive ova teška vremena, već da svoj sportski put nastave uzlaznom putanjom", zaključio je Kačar, koji je svakodnevno na terenu i pri ruci sportistima našeg trećeg po veličini grada u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (190)

Petar

01.12.2020. 10:42

Neko bi rekao da se ovaj član gradskog veća grada Niša "šlihta" Aleksandru Vučiću. Ja bih ipak rekao da samo iznosi našu realnost i stavlja akcenat na dobre stvari koje se dešavaju oko nas.

Mikac

01.12.2020. 10:43

Drzava ce uvek imati sluha i osecaja za prave stvari i vrednosti, sport sigurno jeste jedan od njih i svako ulaganje u njega je odlicno, ucimo decu i usmeravajmo na sport sklanjajuci ih sa ulica

Matija

01.12.2020. 10:49

Treba da ulažemo u sport jer smo u njemu među najboljima u svetu a samim tim ulaganjem mladim ljudima govorimo da će neko njihov trud primetiti i da samo nastave da se trude ! Svaka čast što smo u doba Korona virusa u stanju da izdvojimo toliku količinu novca, ali nije uzalud. Svaka čast još jednom!

Persa

01.12.2020. 10:56

Ovim će naši mladi sportisti podstaći više truda i napora,jel obećanje predsednika počelo sa ulaganjima u sportte će i potsticaj sportista biti na zavidnom nivou.

Katarina

01.12.2020. 10:59

Vucic samo ima viziju i sagledava sve sfere drustvenog zivota, a da ne zaboravimo da se sve ovo desava u jeku pandemije, gde je nasa zemlja drasticno pogodjena.

Dragana

01.12.2020. 11:02

Sportisti iz Niša u poslednjih par godina beleže puno dobrih rezultata, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni što je za svaku pohvalu i ova pomoć značiće im puno. Svaka čast Vučiću na ovakav gest!

aleksandra60

01.12.2020. 11:19

Sportisti su ti koji ime Srbije promovišu na najbolji mogući način na raznim evropskim i svetskim takmičenjima i zaslužili su svaki vid pomoći koji država može da im pruži. To im je samo novi podsticaj da ređaju još bolje sportske uspehe.

Slavica

01.12.2020. 11:22

Ulaganjem u sport ulaze se ne samo u zastavu svoje zemlje koju ce sportisti braniti u svetu vec i ulaganje u solidarnost, jednakost, pozitivnu konkurentnost koja cini osnov napretka svakog drustva.

Nevenka

01.12.2020. 12:13

Vredni sportisti iz Niša beleže dobre rezultate kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Država na čelu sa predsednikom će obezbediti dodatna sredstva kao pomoć za sportske klubove kako bi nastavili put uspeha i još boljih rezultata. Za sportske klubove i privreda ovo je jedna jako teška godina zbog pandemije.

Ljubica

01.12.2020. 13:12

Sportisti su uvek donosili uspehe i medalje našoj državi. Kako su oni mislili i borili se za nas, tako i mi moramo misliti sad na njih. Ulaganjem u sport pomocicemo mnogim savezima da opstanu i našoj deci da žive zdravije i bave se sportom.

Milan

01.12.2020. 13:40

Bez pomoći države nažalost,naša dva najveća kluba bila bi odavno ugašena.Mora se naći način da se oni privatizuju,jer je to jedino održivo dugoročno rešenje.

Goran

01.12.2020. 14:10

Sport ne sme da stane, jer nas je sport uvek predstavljao na najbolji način, zato je ova pomoć neophodna kako bi nastavili sa uspesima i stvaranjem novih, boljih i perspektivnijih generacija, generacija za svetliju budućnost srpskog sporta!

Milan Vrbas

01.12.2020. 14:55

Svi relevantni i javnosti dostupni podaci pokazuju da su se ulaganja u sport višestruko povećala. To dovoljno govori o osećaju odgovornosti koju aktuelna vlast ima kada je sport u pitanju.

Mare

01.12.2020. 17:54

Klubovi su dosta pogodjeni finansijski jer sponzori nece da finansiraju ako ih klubovi ne reklamiraju, sto nisu mogli kada su utakmice minimalizovane zbog korone.

Ivana

01.12.2020. 19:35

Aleksandar vučić zaista pomaže našim sportistima, i klubovima u svakom smislu. Hvala Vučiću koji najviše podržava i voli da sarađuje sa našim sportistima. Nijedan predsednik do sada nije ovoliko podržavao finansijski naše klubove.Velika je ovo čast i zadovoljstvo raditi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.

Dijana

01.12.2020. 21:00

Predsednik Vucic jE svestan znacaja sporta i uopste kvaliteta nasoh sportista. Uvek je spreman da izdvoji deo sredstava da se pomognu klubovi razlicitih sportova.

Sarita

01.12.2020. 21:14

Svaka cast kad se u ovim teskim vremenima odvaja novac i za sportske klubove. Znam da ce nam se to vratiti kada budu sportisti ponovo u punom sjaju na terenu.

Dragan

02.12.2020. 01:48

Država i narod koji ne ulažu u svoj sport, kulturu i obrazovanje ne mogu da sačuvaju nacionalni identitet i njihova budućnost nikada neće biti svetla.