SJAJNI JUNIORI SK “KATORI” IZ PARAĆINA: Luka Ilić šampion na kendo prvenstvu Srbije, Kariću i Ćajiću treće mesto

Z. Rašić

30. 10. 2020. u 16:20

PARAĆINSKI sportski klub “Katori”, jedan od najboljih u Srbiji u kendou – drevnoj borilačkoj veštini japanskog mačevanja, nastavlja da postiže odlične rezultate na takmičenjima.

СЈАЈНИ ЈУНИОРИ СК “КАТОРИ” ИЗ ПАРАЋИНА: Лука Илић шампион на кендо првенству Србије, Карићу и Ћајићу треће место

FOTO: Z. Rašić

 Ovog puta blistali su juniori na Državnom individualnom kendo prvenstvu održanom u Vršcu: mladi Paraćinac Luka Ilić osvojio je prvo mesto, dok su Veljko Karić i Strahinja Ćajić bili treći.

 SK “Katori” 2006. godine osnovali su Ivan Jovanović i Emina Mladenović, koji su se kendoom “zarazili” u Kragujevcu, a zatim ljubav prema ovoj atraktivnoj veštini drevnih samuraja i japanskih vitezova preneli u Paraćin.


 Danas SK “Katori” okuplja dvadesetak takmičara različitog uzrasta koji vežbaju tri puta nedeljno, a neki od njih vremenom su postali i reprezentativci. Inače, naziv kluba “Katori” potiče od istoimenog manastira u Japanu za koji mnogi tvrde da je mesto gde su nastale borilačke veštine, uključujući i kendo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)