BRODOVI "GLUMILI" OTVARANJE: Pariz se sprema za Olimpijske igre

Na 40 dana od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, u Parizu je održana generalna proba da bi se proverili brzina i manevri brodova koji će učestvovati na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

БРОДОВИ ГЛУМИЛИ ОТВАРАЊЕ: Париз се спрема за Олимпијске игре

Foto: Goran Čvorović

Na ovoj probi učestvovalo je pedesetak brodova, što je polovina od ukupnog broja predviđenog da prodefiluje Senom 26. jula.

Krenuli su u 6.30 ujutro kod Mosta Osterlic u istočnom delu grada i napravili polukrug kod Mosta Jena, u podnožju Ajfelove kule, dužinom od šest kilometara. Plovili su brodovi različitih veličina, a napravili su dva kruga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ista proba trebalo je da bude održana sredinom aprila, ali je otkazana zbog visokog vodostaja Sene.  Prethodna je odžana u julu prošle godine.

- Proveravali smo kapacitet navigacije brodova i tajmingm da bismo videli da li treba da smanjimo ili uvećamo razmak i da bi sve odgovaralo postavljenoj šemi – poručila je Mari Katrin Etori, direktorka ceremonije otvaranja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Da se sve odbija dobro, potvrdio je izvršni direktor svih ceremonija iz Organizacionog komiteta Tjeri Rebul.

- U prvoj probili imali smo samo nekoliko minuta kašnjenja. U ovoj drugoj brodovi su bili u seknud tačni – pohvalio se Rebul.

Sve će se do tančina još doterati u ponedeljak, kada će brodovi polviti u celokupnom broju, njih preko sto.    

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VETAR PROMENA: Kako je od Moskve Novak Đoković došao do najneverovatnijeg finala u karijeri - Vimbldon 2024?

VETAR PROMENA: Kako je od Moskve Novak Đoković došao do najneverovatnijeg finala u karijeri - "Vimbldon 2024"?

Zvižduk. Ne onaj kojim su umeli da najboljeg na svetu pozdravljaju na Vimbldonu. Ne taj zvižduk, već onaj čuveni iz 1991, kada je muzički bend iz zemlje koje više nema počinjao pesmu koja je postala jedna od najpopularnijih na kraju 20. veka. "Scorpions - Wind of change". Uz te note i reči Nemca u Rusiji na engleskom jeziku - ide i priča o tome kako je Novak Đoković učinio ono što se činilo nezamislivim: pet nedelja posle operacije kolena došao je do vimbldonskog finala u kome za rivala ima 16 godina mlađeg branioca trona, Karlosa Alkaraza.

14. 07. 2024. u 06:41

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Hitno se seli 11 srpskih superligaških klubova, evo i zašto!