FAVORITI BEZ PRITISKA: Večeras ćemo saznati da li su se i naše rukometašice plasirale na EP u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj

S. K.

07. 04. 2024. u 14:29

VEČERAS će biti spuštena zavesa na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za rukometašice, koje će se od 28. novembra do 15. decembra održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Posle poslednjeg kola saznaćemo koje su selekcije pridružile onima koji su već osigurali plasman na Šampionat Starog kontinenta. Srpkinje svoj odlučujući meč igraju večeras (18.00) u Zrenjaninu protiv Turkinja.

ФАВОРИТИ БЕЗ ПРИТИСКА: Вечерас ћемо сазнати да ли су се и наше рукометашице пласирале на ЕП у Аустрији, Мађарској и Швајцарској

Tanjug/AP

Još pre početka kvalifikacija učešće na Šampionatu obezbedile su šampionke Evrope, Norvežanke i organizatori Austrijanke, Mađarice i Švajcarkinje. Pre poslednjeg kola kartu su izvadili pobednici grupa: Rumunija, Nemačka, Holandija, Francuska, Španija, Crna Gora, Švedska i Danska. Tu su drugoplasirane Hrvatice (grupa 1) i Makedonke (grupa 5). U ostalim grupa je bilo odlučujućih duela za drugo mesto. Ne zaboravimo da će na Šampionatu igrati i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Na šampionatu će učestvovati 24 selekcija. U prvoj fazi sve selekcije će biti podeljene u šest grupa, u kojima će po dve najbolje izboriti plasman u drugu fazu, u kojoj će biti dve grupe sa šest selekcija. Mečevi u prvoj fazi igraće se u Insburku, Debrecinu i Bazelu. Domaćini grupa druge faze biće Beč i Debrecin. U glavnom gradu Austrije odigraće se polufinale, meč za bronzu i finale.

Trijumf Norvežanki

RUKOMETAŠICE Norveška osvojile su Evrokup. Evropske šampionke su u poslednjem, šestom kolu u Haldenu nadigrale Švajcarsku sa 42:22, a u Tatabanji je Mađarska bila bolja od Austrije - 36:30.

TABELA: Norveška 12, Mađarska 8, Švajcarska 4, Austrija 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu