HAMILTON O ABU DABIJU: "Dan kada je najviše bolelo"

Novosti online

02. 04. 2024. u 14:40

Sedmostruki šampion sveta Luis Hamilton ponovo se prisetio trke iz 2021. godine u Abu Dabiju.

ХАМИЛТОН О АБУ ДАБИЈУ: Дан када је највише болело

FOTO: EPA-EFE/SHAWN THEW

U Abu Dabiju 2021.godine Luis Hamilton je u poslednjem krugu izgubio titulu od Maksa Verstapena. Ovo Britanca još uvek strašno boli. On se osvrnuo na ono što je usledilo posle trke, kako piše GKsport.

Sezona 2021. godine bila je luda, sa uzbudljivom borbom za titulu između Luisa Hamiltona i Maksa Verstapena. Na kraju su sa istim brojem bodova započeli završni Gran-pri sezone.

Dugo se činilo da je to Hamiltonova trka, sve dok sudar Nikolasa Latifija nije doveo do sigurnosnog automobila. Kontrola trke je zatim odlučila da ponovo pokrene trku u poslednjem krugu, a Verstapen je lako pretekao Hamiltona sa novim gumama.

Luis Hamilton Foto AP

Ovo je bio odlučujući trenutak za Luisa Hamiltona, oseća se pokradenim za svoju osmu svetsku titulu.

- Da li sam opljačkan? Očigledno. Mislim, znate priču. Ali mislim da je ono što je bilo zaista lepo u tom trenutku, da je moj tata bio sa mnom. I prošli smo kroz ovaj ogroman tobogan života zajedno, uspone i padove . I onog dana kada je najviše bolelo, bio je tamo - rekao je Hamilton.

Britanac opisuje i same trenutke posle trke.

- Čestitao sam Maksu, znao sam da svi gledaju u mene. Ovih 50 metara koje hodam, kao da propadam u zemlju i umirem, ali se dižem. Morao sam tako. I dalje osećam bol kada vidim tu trke, ali mogu da se nosim sa tim -  rekao je Hamilton.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?