POGLED KA LOS ANĐELESU: Zadatak novog selektora Rojevića i sportskog direktora Vujina je da rukometaše odvedu na Olimpijske igre 2028.

S. Krstović

10. 03. 2024. u 23:00

NOVI selektor rukometaša Boris Rojević i sportski direktor Marko Vujin imaju zadatak da odvedu reprezentaciju na Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu. Zbog toga je, kako je na promociji, istakla predsednica RSS Milena Delić tandemu iz Vojvodine ukazano četvorogodišnje poverenje. Normalno, ne odustaje se ni od namere da se "orlovi" plasiraju i na SP 2025, bez obzira što će u maju igrati u baražu sa Španijom.

ПОГЛЕД КА ЛОС АНЂЕЛЕСУ: Задатак новог селектора  Ројевића и спортског директора Вујина је да рукометаше одведу на Олимпијске игре 2028.

S.B.

- Borisa jako dugo znam i kada bih ga opisala u jednoj rečenici rekla bih da je to čovek koji živi za rukomet. Tri puta je bio najbolji trener u Srbiji, a lane i na Balkana. O Marku je suvišno pričati o njegovoj igračkoj karijeri, bio je vrstan reprezentativac i drago mi je što je posle igračke karijere angažovao u Vojvodini. Biće spona između mene, UO RSS i reprezentacije. Naš cilj je plasman na Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu. Znam da javnost očekuje velike rezultate, ali trener koji počinje da radi mora da ima vremenski period kako bi sproveo svoje ideje. Ima našu maksimalnnu podršku. Očekuje nas baraž za SP sa Španijom i sigurna sam da će Boris sve učiniti da se domognemo SP - naglasila je na promociji predsednica RSS Milena Delić.

Boris Rojević je naglasio da su kod njega ciljevi uvek najveći, ali je i istakao:

- Mogu da obećam ogromnu posvećenost u radu, da idemo korak po korak kako bismo se vratili u sam vrh svetskog i evropskog rukometa. To neće biti lako, jer 12 godina nismo bili u Top 10. Zato, ajde prvo da se vratimo u Top 10, pa da sledeći korak bude prema vrhu. Trudiću se da momci igraju časno za svoj grb, da ginu za svaku loptu, na svakom treningu, utakmici i da budete ponosni na nas.

Strateg Vojvodine smatra da je dobro što ostaje u klubu u kojem je dosta reprezentativaca, a i ističe da ne oseća strah.

- Da je ugovor na godinu dana, sigurno bih osećao strah, jer je teško uraditi nešto za godinu dana, a za četiri može mnogo. Odlična je odluka da ostanem u klubu, jer će moći onima koji su reprezentativci maksimalno da se posvetim 365 dana. Što se tiče mojih godina, isto sam bio potcenjen kada sam preuzeo Vojvodinu, a sada vidite dokle je dogurala. Verujte u mene, samo nam treba vreme, strpljenje i nadajte se dobrom - naglasio je Rojević.

Vujin je podvukao da mu je velika čast i privilegija što je dobio šansu da postane sportski direktor:

- Veoma sam motivisan da napravimo sjajan tim, od sinoć smo počeli da radimo maksimalni. Želimo da predstavljano zemlju na pravi način... Hoćemo i da olakšamo igračima, da im svaki dolazak na pripreme na bude teret, već da uživaju u reprezentaciji - naglasio je Vujin.

Bilo je vreme za našeg trenera

- PRETHODNI selektor Toni Đerona je doneo reprezentaciji nešto novo, vratio kult reprezentaciji. Saradnja je bila odlična, ali posle trećeg takmičenja zaključili smo da nismo ostvarili cilj. Došao je trenutak da angažujemo trenera koji je prisutan u našoj zemlji, koji ima jasnu sliku o igračima, a mislim i da je komunikacija drugačija kada pričamo na istom jeziku - naglasila je predsednika Milena Delić.

Mislimo na Špance

- SIGURNO je da ćemo na pripremama sa Poljskom da postavimo sistem igre za Španiju, pošto smo se sa domaćinom dogovorili da se ne snimaju utakmice. Mislimo na Špance, pratimo svaki njihov korak. Igraćemo u najjačem sastavu, oni su apsolutni favoriti, ali niko nam ne može oduzeti želju da ih eliminišemo - podvukao je Rojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)