SIGURNOST OLIMPIJSKIH IGARA DOVEDENA U PITANJE? Ovako su ukradeni planovi za Igre u Parizu

Neverovatan gaf dogodio se u Parizu, kada je službeniku Gradske kuće Pariza ukraden informatički materijal sa bezbednosnim planovima za predstojeću Olimpijadu.

СИГУРНОСТ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА ДОВЕДЕНА У ПИТАЊЕ? Овако су украдени планови за Игре у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Zaposlenom u gradskoj administraciji nestali su laptop i dva "fleša" USB. Na jednom šifriranom "flešu" nalazili su se sigurnosni nacrti koji se odnose na ulice i saobraćaj tokom Igara. Ističe se da drugi nije sadržao bezbednosne planove.

Do krađe je došlo u prigradskom vozu, kada se službenik vraćao s posla kući u šezdesetak kilometara udaljeno mesto Krej, severno od Pariza, gde bezbednost baš i nije na najvišem nivou. Utoliko više čudi što nije bilo više pažnje.

Inženjer iz pariske administracije je svoju torbu stavio iznad sedišta u prostor za bagaž, a kada je menjao voz, shvatio je da je pokraden. Odmah je podneo tužbu, a istraga traje. Na Severnoj železničkoj stanici u Parizu, gde je seo u voz, detaljno se pregledaju sigurnosne kamere.

Bizarno je to što je službenik tako važna dokumenta držao na spoljnom disku koji je nosao sa sobom i odlagao ga slobodno po vozu, a još je čini se čudnije to što je obznanjeno šta se unutra nalazi.

Obični delinkventi bi sadržaj izvesno prebrisali, najverovatnije ne obraćajući pažnju. Ovako, postoje velike šanse da kradljivci shvate šta poseduju. Osim ako nije reč o profesionalnim lopovima koji su tačno znali šta traže. U svakom slučaju, planovi će po svoj prilici morati da se menjaju.

Do krađe je došlo na samo pet meseci od početka održavanja Olimpijskih igara, a njihova bezbednost je jedna od glavnih preokupacija organizatora.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)