VOZAČI MEKLARENA UZBUĐENI: Noris i Pjastri veruju u tim pred start sezone Formule 1

S. R.

14. 02. 2024. u 20:52

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je danas da je uveren da će ekipa nastaviti da napreduje i u predstojećoj sezoni Formule 1.

ВОЗАЧИ МЕКЛАРЕНА УЗБУЂЕНИ: Норис и Пјастри верују у тим пред старт сезоне Формуле 1

FOTO: EPA

- Veoma sam uzbuđen što ću sesti za volan MCL38 i videti kako radi. Dizajn novog automobila izgleda odlično, tako da će biti zabavno izaći danas na stazu. Imam puno poverenje u tim da ćemo nastaviti da napredujemo posle preokreta koji smo napravili prošle sezone. Međutim, pravi test našeg napretka biće kada budemo testirali bolid kroz kvalifikacije i trku za Veliku nagradu Bahreina - rekao je Noris, preneo je Skaj.

Mercedes je danas na Silverstonu predstavio novi bolid za predstojeću sezonu.

Noris je dobro vozio prošle sezone, u sedam trka je bio na podijumu. Smatra se jednim od najtalentovanijih vozača u šampionatu, a iako je do sad učestvovao u 104 trke, nije uspeo da zabeleži pobedu.

Prošlu sezonu završio je na šestom mestu sa 205 bodova.

- Tokom proteklih nekoliko nedelja bio sam u Meklarenovom Tehnološkom Centau i obavio mnogo posla na simulatoru sa svojim inženjerskim timom kako bih osigurao da smo potpuno spremni pre testiranja sledeće nedelje - rekao je Britanac, koji je potpisao višegodišnji ugovor sa Meklarenom.

Prošlogodišnji debitant u ekipi Meklaren Oskar Pijastri prošle sezone je pobedio u sprint trci u Kataru.

- Nećemo znati gde smo u pogledu konkurentnosti dok ne krenemo na trku u Bahreinu, ali pripremali smo se najbolje što smo mogli tako što smo provodili vreme u simulatoru. Blisko smo sarađivali sa svima koji su dizajnirali i izrađivali automobil kako bismo bili sigurni da smo spremni za snažan početak - rekao je Pijastri.

Mladi Australijanac bio je deveti u konkurenciji vozača prošle sezone sa 97 bodova.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)