SRBIJA NIKADA MOĆNIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Evo ko je sve obezbedio učešće u Parizu

Novosti online

12. 02. 2024. u 09:32

POLAKO se dele poslednje karte za učešće na Olimpijskim igrama.

СРБИЈА НИКАДА МОЋНИЈА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА! Ево ко је све обезбедио учешће у Паризу

Foto: Printskrin RTS

Srbija u tri timska sporta ima predstavnike u Parizu, posle odbojkašica, vaterpolista, i košarkaša i naše košarkašice su obezbedile plasman na najveću svetsku sportsku smotru i tako dodale još 12 učesnika Srbije. 

Naša zemlja će tako posle osam godina imati i muški i ženski košarkaški tim na Olimpijskim igrama, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Na prethodnim igrama u Tokiju, koje su zbog koronavirusa održane 2021, Srbiju je predstavljalo 87 sportista i sportistkinja u 15 sportova. Trenutno 78 srpskih sportista obezbedilo je učešće u Francuskoj, a najviše učesnika donosi košarka - 28, jer uz muški i ženski tim tu je i ekipa basketaša.

FOTO: FIBA.Basketball

 

Jasno je da će u Parizu biti više naših sportista nego u Tokiju (87), kada su doneli čak devet medalja - tri zlatne, jednu srebrnu, pet bronzanih - što je rekord našeg olimpijskog tima. Iz Rija je stiglo osam medalja od 103 sportista. Sad treba očekivati da Srbija prebaci 100 učesnika na Igrama.

Do sada su normu za Pariz ispunili u ekipnim sportovima naši najbolji košarkaši, košarkašice, odbojkaškice, basketaši 3x3 i vaterpolisti. Pre nekoliko dana su "delfini" obezbedili plasman tokom takmičenja na Svetskom prvenstvu koje je u toku.

U Atletici će nas predstavljati Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić. Takođe, imaćemo predstavnike u biciklizmu u ženskoj i muškoj konkurenciji. 

FOTO: Tanjug/AP

 

Vahid Abasov i Natalija Šadrina će se boriti za medalju u boksu. U kajaku su vizu za Olimpijske igre obezbedili muški četverac (Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak, Vladimir Torubarov) i ženski četverac (Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Milica Novaković, Dunja Stanojev)

Jovana Arsić će se takmičiti u veslanju, u streljaštvo Zorana Arunović i Damir Mikec, u plivanju Andrej Barna i štafeta 4x100 (Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić). Takođe, takmičenje u Parizu čekirali su rvači Andrija Mićić (slobodni stil, do 57kg) i Hetik Cabolov (slobodni stil, do 74kg), a u tekvondu Aleksandra Perišić. 

Što se tiče nagrada, svaki igrač pojedinačno će dobiti 200.000 za zlato iz Pariza. 

Inače, prema prognozama renomirane globalne kompanije "Nielsen", Srbija će na Olimpijskim igrama u Parizu stići do 12 odličja, od kojih će pet biti zlatnih! Najsjajnija odličja svi očekuju od Novaka Đokovića, Ivane Španović, košarkaša, odbojkašica i basketaša.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori