TIJANA VERNA "TIGRICAMA": Boškovićeva će, kako tvrdi turski mediji, i u narednoj sezoni predvoditi odbojkašice Ezačibašija

Novosti online

14. 01. 2024. u 22:40

TIJANA Bošković je poslednjih dana u centru pažnje turskih medija. Jedna od najboljih odbojkašica sveta dobila je ponudu Vakifanke našeg selektora Đovanija Gvidetija na koju je, izgleda, odmah odgovorio njen sadašnji klub Ezačibaši. I kako tvrdi portal "voleybolunsesi" korektorka Srbije će i u narednoj sezoni predvoditi "tigrice".

ТИЈАНА ВЕРНА ТИГРИЦАМА: Бошковићева ће, како тврди турски медији, и у наредној сезони предводити одбојкашице Езачибашија

FOTO: N. Skenderija

Ako je verovati tamošnjim medijima kapitenka Ezačibašija je odavno velika želja Vakifabanke,ali i još nekoliko velikih evropskih klubova. Navodno je dobila ponudu od dva miliona evra. Zato su morali brzo da reaguju iz redova prvaka sveta, pojačaju godišnju platu kako bi zadržali Boškovićevu, koja je godinama simbol klub. Istina, iz kluba se još nisu zvanično oglasili.

Inače, Boškovićeva je prošle godine produžila ugovor na 1+1 godinu uz nezvaničnu platu od 1,4 miliona evra. Sada je dobila bolju ponudu i očito nije spremna da promeni sredinu. Navodno je najplaćenija odbojkašica sveta

Tijana je u Ezačibaši došla 2015. godine iz "Partizana Vizura". Imala je tada 18 godina i već je bila viđena kao jedna od najvećih odbojkašica sveta svih vremena. Sa Ezačibašijem je osvojili dve titule prvaka sveta, drugu pre mesec dana, ali još nije bila prvak Turska, a nema ni Ligu šampiona. Zato su se u Vakifabnci nadali da mogu da je ubede da promeni sredinu. Ipak, Boškovićeva je ostala verna Ezačibašiju.

Podsetimo, Tijana je ponikla u "Hercegovcu" i Bijeljine. Sa 14 godina je sa starijom sestrom Dajanom prešla u beogradsku Vizuru, koju je napustila kada je postala punoletna, 2015. A u inostranstvu je sve vreme provele u narandžastom dresu Ezačibašija. I spremna je da 10 sezonu zaredom predvodi popularne "tigrice", koji su pre neki dan angažovale Jasemin Sahin i tako pokazali nameru da konačno osvoje prvenstvo Turske. Inače, trenutno su vodeće sa 13 pobeda i 1 porazom, dok su u Ligi šampiona izborili nokaut fazu.

Trofej do trofeja

TIJANA Bošković (27) je sa reprezentacijom Srbije osvojila olimpijsko srebro i bronzu, dve titule prvaka sveta, dva zlata, dva srebra i jednu bronzu na evropskim prvenstvima. Sa Ezačibašijem je osim dve titule klupskog prvaka sveta, trijumfovala u Kupu CEV i Kupu Turske.

Više puta bila je proglašena za najbolju odbojkašicu Evrope, a bila je i MVP SP, EP, kao i klupskog SP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)