SPORTSKIM SAVEZIMA U VOJVODINI 110 MILIONA DINARA : Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu

Novosti online

27. 12. 2023. u 22:52

BUDžET za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza će za narednu godinu iznositi 110 miliona dinara, od čega je 103 miliona namenjeno godišnjim programima saveza, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za stručno usavršavanje trenera.

СПОРТСКИМ САВЕЗИМА У ВОЈВОДИНИ 110 МИЛИОНА ДИНАРА : Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину

Pres služba pokrajinske vlade


To je danas na godišnjem sastanku, u Sportskom savezu Vojvodine, istakao Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i naglasio da se budžetska sredstva na tom polju svake godine uvećavaju.

On je u razgovoru sa predstavnicima pokrajinskih sportskih saveza, o finansiranju sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2024. godini, istakao da su u godini na izmaku izdvajanja iz pokrajinskog budžeta za unapređenje sporta i sportske infrastrukture bila rekordna.

- Poslednjim rebalansom za razvoj sporta u Pokrajini bilo je namenjeno dodatnih 90 miliona dinara, koji su usmereni sportskim organizacijama i klubovima u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini. U narednoj godini, ovaj trend izdvajanja za razvoj sporta biće nastavljen kako u malim sredinama, tako i u velikim gradovima- rekao je Basta i najavio da će dogodine biti izdvojen 21 milion dinara za stipendiranje talentovanih i perspektivnih sportista, dok će 50 miliona dinara biti opredeljeno za finansiranje posebnih programa pokrajinskih sportskih saveza.

Kada je reč o doprinosu razvoju sporta, za šta je na prvom ovogodišnjem konkursu bilo izdvojeno 65 miliona dinara, Basta je precizirao da u 2024. godini tu oblast očekuje podrška od 77 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju rada sportskih organizacija, kao i čitavog sistema sporta.

U okviru ostalih konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za unapređenje sportske infrastrukture izdvojeno je 250 miliona dinara, za međunarodne manifestacije 35 miliona, za afirmaciju žena u sportu 10 miliona, a za podršku školskom sportu osam miliona dinara.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu