ZURAB DATUNAŠVILI ZAVRŠIO KARIJERU: Srpski reprezentativac u rvanju otkrio zašto prestaje da se takmiči

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

08. 12. 2023. u 01:00

DVOSTRUKI prvak sveta u Oslu 2021. i Beogradu 2022. i osvajač bronzane olimpijske medalje u Tokiju 2020. godine, Gruzin i srpski reprezentativac Zurab Datunašvili zvanično je u 32. godini okončao karijeru aktivnog sportiste, rvača grčko-rimskim stilom.

ЗУРАБ ДАТУНАШВИЛИ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Српски репрезентативац у рвању открио зашто престаје да се такмичи

Foto: Privatna arhiva

- Nakon učešća na tri Olimpijade 2012, 2016. i 2020. godine, kada sam stigao do bronzanog odličja, u planu je bio i Pariz 2024. godine. Međutim, zbog zdravstvenih problema i operacije tokom leta, odluka je da više na budem aktivan kao rvač - oglasio se Zurab.

Datunašvili kaže da je zahvalan svima koji su ga pratili i podržavali kroz karijeru, koja je, kako je sam istakao, imala padova i uspona.

- Ceo moj život posvećen je rvanju, bez obzira na tešku odluku da se više ne takmičim, ostajem u ovom sportu i nadam se da ću svojim iskustvom umeti da doprinesem razvoju i stasavanju mladih rvača u Srbiji i Gruziji - dodao je, sada već bivši reprezentativac Srbije, dvostruki svetski šampion.

BONUS VIDEO - JURIŠ NA ZLATO U ARENI: Rvači Srbije bruse formu u Zrenjaninu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove