PONOS SRBIJE: Emiliji tri zlata na Svetskom prvenstvu - "Da osvetlam obraz Zvezde i države" (VIDEO)

A. I.

26. 11. 2023. u 15:41

SRPSKA karatistkinja Emilija Antanasijević briljirala je na svetskom prvenstvu za omladince, koje se je održano u Beogradu.

ПОНОС СРБИЈЕ: Емилији три злата на Светском првенству - Да осветлам образ Звезде и државе (ВИДЕО)

FOTO: Screenshot/Instagram/emilijaa.an

Članica Sportskog društva Crvena zvezda u kimonu reprezentacije Srbije ponovila je uspeh ostvaren prošle godine kada je osvojila titulu Svetskog šampiona.

Srpkinja je zlatne medalje osvojila u tradicionalnoj kati, timskoj borbi (sa Jelenom Stanojević, Minom Milenković i Sanjom Stanojević) i Kata - tim (sa Jelenom Stanojević i Sanjom Stanojević.

Srebrnu medalju Emilija je osvojila u Kata - sport kategoriji.

- U izuzetno jakoj omladinskoj konkurenciji, mogu ponovo da kažem, da drugu godinu za redom držim titulu Svetskog šampiona. Najteže mi je palo finale, iako sam bila pred domaćom publikom, počela je mlada karatiskinja razgovor za "Novosti".

Otkrila je i koji joj je trenutak najteže pao.

- Više puta okrenula sam se ka tribinama, gde sam videla mamu koja nije mogla mirno da sedi dok nisam osvojila medalju.

Na takmičenju je nastupilo preko 1500 takmičara, a održano je u dvorani "Ranko Žeravica".

- Beograd je bio fenomenalan domaćin. Kao neko ko Crvenu zvezdu predstavlja na svim domaćim i internacionalnim takmičenja trudim se da uvek osvetlam obraz svog kluba. Sada, pod zastavom Srbije sam osvojila u pojedinačnim i timskim disciplinama medalje. Zahvalna sam treneru Igoru Gajiću, porodici i prijateljima na neizmernom poverenju. Drago mi je što pišem istoriju srpskog karatea i želim da nastavim promociju ovog divnog sporta, rekla je Emilija.

Podsetimo, Emilija Antanasijević (20) se karateom bavi 14 godina, poslednjih pet godina nastupa za Crvenu zvezdu koja ju je odabrala za najbolju juniorku sportskog društva na proslavi 77. rođendana.

Na evropskom prvenstvu u Riminiju 2022. godine je osvojila tri zlatne medalje, dok je na svetskom prvenstvu u Lubinu u Poljskoj iste godine osvojila zlatnu medalju.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!