DAJTE DECI DA TRENIRAJU: Vaterpolisti Partizana već četiri meseca ne mogu da koriste svoj bazen

G. K.

17. 11. 2023. u 13:57

SABLASNO od kraja jula izgleda bazen na Banjici. Zjapi prazan, što nikome ne ide naruku. Ni njegovim vlasnicima - opštini Voždovac, ni njegovom domaćinu - vaterpolo klubu Partizan, a pogotovo ne najtrofejnijem ekipnom sportu u Srbiji, koji bi zbog toga mogao najviše da izgubi. Predsednik Upravnog odbora sedmostrukog prvaka Evrope Jovan Lazarević naglašava da je situacija alarmantna pošto su zbog ove odluke opštinskih starešina, koje se pozivaju na dogovorenu rekonstrukciju koja treba da se obavi sledeće godine, kao klub izgubili značajan broj dece koja predstavljaju glavni izvor finansiranja.

ДАЈТЕ ДЕЦИ ДА ТРЕНИРАЈУ: Ватерполисти Партизана већ четири месеца не могу да користе свој базен

Foto: G. Kelić

- Partizan svoju istoriju zasniva na vaterpolo školi, mlađim kategorijama, načinu života i odrastanju dece. Radi se na sportskom duhu, ne samo na sportu. Kada sam došao ovde pre tri godine, bilo je 70 dece. U slavna vremena 250. Sada, ne našom krivicom, broj dece je brzo opao. Tu su treneri i ljudi koji veruju u klub. Njima, kao i roditeljima koji pokazuju neverovatan entuzijazam da deca treniraju se zahvaljujem – ističe Lazarević uz napomenu da su crno-beli 2021. godine predali bazen na upravljanje opštini i potpisivanjem obavezujućeg ugovora sebi obezbedili termine za sledećih 50 godina.

Zahvalni su gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću na pomoći, jer je kao bivši vaterpolista i izdanak baš Partizanove škole, imao sluha za probleme. Obezbedio im je termine na različitim bazenima (”11. april”, ”25. maj”, Obrenovac, Košutnjak), međutim, sve su to kratkotrajna rešenja.

- U vaterpolu sigurno, a mislim i u sportu u Srbiji generalno, ne postoji klub kao Partizan sa takvom disproporcijom između uslova za rad i uspeha mlađih kategorija. Imajući sve u vidu oko uslova, rezultati u mlađim kategorijama su neverovatni. Od 11 takmičenja smo osvojili četiri, jedno treće mesto i deset puta smo bili u finalu. Neverovaran uspeh kada se sve uzme u obzir, šta ta deca moraju da sažvaću i urade u bazenu. Nadamo se da će biti sluha kod relevantnih institucija i da će nam omogućiti da treniramo, što je osnovna stvar – apeluje Lazarević.

Foto: G. Kelić

Aleksandar Nikolić, Jovan Lazarević i Dejan Jovović
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu