SA PRELOMOM NOSA DO TITULE VICEŠAMPIONA PLANETE: Uspeh Stefana Župarića, reprezentativca Srbije u kombat sambou

S.B.

13. 11. 2023. u 14:09

STEFAN Župarić, uzdanica reprezentacije Srbije i novosadskog džudo i sambo kluba Borac, poneo je titulu vicešampina sveta u kombat sambou.

СА ПРЕЛОМОМ НОСА ДО ТИТУЛЕ ВИЦЕШАМПИОНА ПЛАНЕТЕ: Успех Стефана Жупарића, репрезентативца Србије у комбат самбоу

Privatna arhiva

On je u nedelju, 12. novembra, na Svetskom prvenstvu u toj borilačkoj veštini u Jerevanu, u konkrenciji 20 boraca u kategoriji do 71 kilogram, izgubio u finalu od predstavnika Rusije Rustana Taldijeva 0:6, ali je i pored toga osvojio epitet najhrabrijeg takmičara i ispraćen je ovacijama.

- Sve to potpuno zasluženo, jer je finale radio sa ozbiljnom povredom - kaže Ivana Jandrić, savezni trener. - Naime, on je u polufinalnoj borbi protiv domaćeg borca, Jermenina, Vardaniana Vacika, kojeg je pobedio, u finišu zadobio prelom nosa, i nije hteo da odustane u meču za zlato. U karijeri nisam videla hrabriji nastup i odgovorno tvrdim da je Župarić zreo za titulu svetskog prvaka, ali su povreda i krvarenje iz nosa učinili svoje.

Župarić je prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)