DALEKO SMO OD ELITE: Iskusni bloker Novica Bjelica svestan da odbojkaši Partizana nisu imali kvalitet da izbore Ligu šampiona

Novosti online

13. 11. 2023. u 14:05

ODBOJKAŠI Partizana, ali i malobrojni navijači u SC "Master", mogli su da se uvere da nemaju kvalitet za Ligu šampiona. Na kvalifikacionom turniru grupe 5 odigrali su očajno protiv Inzbruka (0:3), malo bolje protiv Budve (3:1) i hrabro sa Las Palmasom - 1:3. Ipak, svi su mogli da vide šta im nedostaje da bi jednog dana igrali na vrhunskom nivo.

ДАЛЕКО СМО ОД ЕЛИТЕ: Искусни блокер Новица Бјелица свестан да одбојкаши Партизана нису имали квалитет да изборе Лигу шампиона

oss

- Mislim da smo znali i pre početka duela sa Las Palmasom da nemamo šanse i da evropsku priču nastavljamo u Kupu CEV, ali smo pokušali da pružimo maksimum. Ovaj turnir je pokazao da je najveći nedostatak ove ekipe mali broj utakmica na ovakvom nivou. Ne znam koliko su ljudi svesni, ali odbojku na ovom nivou mogu da vide samo u Ligi šampiona. Las Palmas će namučiti mnoge favorite u grupi. Ovo je veliko bogatstvo, ne za mene lično, nego za Partizanovu decu da vide koji je to nivo i šta se od njih očekuje jednog dana kada odu u inostranstvo ili ako budu hteli ovde da naprave neki veći rezultat - istakao je za sajt OSS prekaljeni bloker Novica Bjelica.

Slavni srednjak smatra da je duel sa Špancima koristio mlađim saigračima, kao i da prvak Austrije ima puno stranaca.

- Naša ambicija je bila da pokažemo zube i mislim da smo uspeli. Oni su igrali sa najjačom postavom, tako da se nadam da su mladi igrači pokazali da ima materijala za nešto više. Nas su pobedili i Austrijanci, a u Tirolu su polovina stranci. Igraju i ligu sa Hrvatima, Slovencima, Slovacima, Mađarima. Moj savet mlađima je da rade i da imaju više ovakvih utakmica, da im malo uđe u noge, u mozak ova brzina koja se ne viđa kod nas - podvukao je Bjelica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave