DA SE "OSVETE" KOŠARKAŠI: Vaterpolisti Srbije saznali rivale na Evropskom prvenstvu

Novosti online

12. 09. 2023. u 17:15

VATERPOLISTI Srbije igraće u grupi C druge divizije na EP od 3. do 16. janaura 2024. u Netanji, odlučeno je danas na žrebu u ovom izraelskom gradu. "Delfini" će prvi meč na šampionatu odigrati sa domaćinom, Izraelom, a u grupi su još i Malta., te Nemačka, sa čijom košarkaškom reprezentacijom su u nedelju naši "orlovi" igrali u finalu Mundobakseta. "Delfini" će imati priliku da se "revanširaju" i, ukoliko osvoje prvo mesto, u osmini finala igrati sa četvrtom selekcijom iz grupe A, a u eventualnom četvrfinalu sa pobednikom grupe B.

ДА СЕ ОСВЕТЕ КОШАРКАШИ: Ватерполисти Србије сазнали ривале на Европском првенству

FOTO: VSS

I devojke na šampionatu Starog kontinenta igraju u drugoj diviziji, gde će u grupi C igrati sa Turskom, Rumunijom i Češkom.

Kod muškaraca u prvoj diviziji su - grupa A: Hrvatska, Crna Gora, Španija, Francuska, grupa B: Mađarska, Italija, Grčka, Guzija. U grupi D druge divizije su: Rumunija, Holandija, Slovenija i Slovačka.

Kod dama u prvoj diviziji su - grupa A: Holandija, Mađarska, Hrvatska, Grčka, grupa B: Španija, Italija, Izrael, Francuska. U grupi D druge divizije su: Velika Britanija, Slovačka, Nemačka i Bugarska.

Prva dva tima iz grupa prve divizije plasiraće se u četvrtfinale, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani u osminifinala igrati sa prve dve selekcije iz grupa druge divizije. I pre žreba je bilo jasno da Srbiju, koja je za sve ekipe iz prve divizije "bomba" čeka težak put do polufinala.

Inače, prvak Evrope izboriće plasman na Olimpijske igre. Ukoliko u finalu igraju šampion sveta Mađarska i srebrna Grčka u Pariz će trećeplasirana selekcija sa EP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)