NEMA VIŠE POPRAVNOG: Odbojkaši u nedelju (18.00) u osmini finala EP u Bariju igraju sa Češkom

S. K.

07. 09. 2023. u 13:42

VIŠE nemaju pravo na grešku. Zato odbojkaši ne gledaju ka Poljskoj, već su maksimalno koncentrisani na Češku. "Orlovi" su se juče preselili iz Ankone u Bari, gde u nedelju (18.00) u osmini finala EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu igraju sa Česima.

НЕМА ВИШЕ ПОПРАВНОГ: Одбојкаши у недељу (18.00) у осмини финала ЕП у Барију играју са Чешком

Foto OSS

- Uoči šampionata odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice u Beogradu. Čim su stigli u osminu finala sigurno je da imaju kvalitet. Mislim da možemo da ponovimo partije iz tih prijateljskih mečeva. Normalno, znamo da je i prijateljski meč prijateljski. Ipak, imamo vremena da se pripremimo i nadamo se pobedi. Posle pobede nad Nemačkom puni smo samopouzdanja, odlučni da damo svoj maksimum kako bismo u četvrtfinalu igrali sa Belgijom ili Poljskom - ističe za sajt OSS bloker Petar Krsmanović.

Česi su pre dve godine u osmini finala šokirali olimpijske pobednike Francusku. I u prijateljskim duelima su pokazali da mogu da budu neugodan rival. U prvom meču naši su pobedili sa 3:2, dok su u drugom bili neumoljivi - 3:0.

- Dobro ih poznajemo. Kvalitetna su reprezentacija, nisu slučajno u osmini finala. Očekuje nas teška utakmica jer sada nema mesta za greške, igra se na ispadanje, tako da ćemo se što bolje spremiti i odmoriti do nedelje. Ukoliko budemo igrali sa istom energijom kao protiv Nemačke, proći ćemo dalje - naglašava Vuk Todorović.

Tehničar "orlova" je protiv Nemaca na zagrevanju povredio stopalo. Ipak, stisnuo je zube i dirigovao igrom Srbije:

- Desio mi se peh, na kraju zagrevanja sam stao na nogu Bataku. Ali nije toliko strašno, mogao sam da izdržim duel sa Nemcima. Fizioterapeuti su mi odmah bandažirali nogu, dali tabletu i bilo je sve u redu. Nastavili su sa terapijom i u dobrom smeru ide moj oporavak. Mislim da ću za par dana biti potpuno spreman.

Batak: Daćemo sve od sebe

- PRVA faza je bila dosta naporna, ali možemo reči da smo je završili dosta uspešno. Izgubili smo samo protiv dosta jake Italije, ali smo zato protiv Nemačke odigrali sjajno. Nadamo se da ćemo na EP ostvariti što bolji rezultat. Sa Česima smo igrali prijateljske utakmice, videli da je veoma kvalitetna reprezentacija. Daćemo sve od sebe da izborimo četvrtfinale - kaže Aleksa Batak.

RAZIGRAVANjE

OSMINA FINALA

Varna

Petak - 8. septembar

Hrvatska - Rumunija 16.30

Francuska - Bugarska 19.30

Subota - 9. septembar

Slovenija - Turska 16.30

Portugalija - Ukrajina 19.30

Bari

Subota - 9. septembar

Italija - S. Makedonija 18.00

Holandija - Nemačka 21.00

Nedelja - 10. septembar

Srbija - Češka 18.00

Poljska - Belgija 21.00

Termini 18.00 i 21.00

ČETVRTFINALE

Varna - 11. septembar

Slo./Tur. - Port./Ukr. (3)

Fra./Bug. - Hrv./Rum. (4)

Bari - 12. septembar

Ital./S.Mak. - Hol./Nem. (1)

Polj./Bel. - Srb./Češ. (2)

POLUFINALE

RIM - 14. septembar

P1 - P4

P2 - P3

SUBOTA - 16. septembar

Za bronzu 18.00

FINALE 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata