PRESUDIO TIMSKI DUH: Odbojkašima pobeda nad Belgijom donela samopuzdanje pred večerašnji duel sa Italijom

S. K.

01. 09. 2023. u 12:21

BELGIJA je opet pala. Odbojkaši su i dalje nepobedivi za "đavole" na evropskim prvenstvima. "Orlovi" su u drugom kolu grupe A u Peruđi posle velike borbe savladali Belgiju sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20). Srbi večeras (21.00) igraju sa svetskim i evropskim prvacima, Italijanima. Uroš Kovačević i drugovi sutra se sele u Ankonu, gde 4. septembra igraju sa Estonijom, a 5. sa uvek neugodnom Nemačkom. Prve četiri selekcije izboriće osminufinala, a naša grupa se ukršta sa grupom C (Skoplje), gde je najveći favorit Grbićeva Poljska.

ПРЕСУДИО ТИМСКИ ДУХ: Одбојкашима победа над Белгијом донела самопуздање пред вечерашњи дуел са Италијом

FOTO: FIVB

- Ostvarili smo veoma važnu pobedu. Protiv Belgije smo uspeli da prevaziđemo teške trenutke, kada smo gubili sa par poena uspevali smo da se povratimo u igri. U prvom setu smo zahvaljujući dobrim servisima Mirana Kujundžića preuzeli inicijativu u svoje ruke, pa smo preostala tri seta manje, više kontrolisali - ističe za sajt OSS korektor Dražen Luburić.

Trofejni odbojkaš smatra da je timski duh bio tag na vagi, koji je presudio na utakmici.

- Za dobru energiju treba napraviti nekoliko dobrih stvari na terenu, osvojiti par poena. Onda se javlja samopouzdanje, dobra energija i na krilima te energije doleteli smo do kraja, pobede. Sada nas očekuje veliki duel sa Italijanima. Verujem da imamo šansu da ih iznenadimo - smatra Luburić.

Naši su prvi set dobili zahvaljujući ubitačnim servisima Mirana Kujundžića, kada je kod 20:22 napravljena serija za 25:22 i 1:0. "Orlovi" su pali u drugom setu, kada je rival 8:9 pretvorio u 15:10. Tada je u igru ušao Atanasijević i probudio saigrače. U trećem i četvrtom činu ubitačnim servisom i napadom poremetili su igru Belgijanaca i zasluženo se radovali.

- Morali smo da nastavimo da se borimo. Bila je samo dilema ko će moći da nastavi,a ko neće. Podraščanin je preživeo i na najbolji mogući način vratio se servisima i blokovima. Igrače nisam preterano savetovao. Mi smo dobro igrali, u drugom setu zastali smo na jednoj rotaciji i to nas je poremetilo. Na kraju smo odigrali dobro treći i četvrti set. I stvarno sam iznenađen delovima igre, koliko smo bili pametni, racionalni, koliko smo poštovali šta jedna ovakva utakmica zahteva - objašnjava selektor Igor Kolaković.

Petar Krsmanović smatra da su "orlovi" igrali bolje protiv Belgije nego protiv Švajcarske.

- Presudila je naša energija i borbenost. Veoma je važno što smo startovali sa dve pobede. Bili smo znatno kvalitetniji rival od Belgije. Iako su se oni borili u svim setovima, mislim da je naša energija i naša spremnost da pobedimo sa ovakvim rezultatom došla do izražaja i omogućila nam je da slavimo. Najvažnije je da protiv Italijana budemo fokusirani na nas, da poštujemo svaku loptu kako bismo imali šansu da pobedimo - kaže bloker Petar Krsmanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije