IZ BEOGRADA U PARIZ: Najbolji veslači sveta od 3. septembra na Adi Ciganliji boriće se za olimpijske norme

S. K.

01. 09. 2023. u 09:10

BEOGRAD je od juče centar svetskog veslanja. Regatna staza na Adi Ciganliji je zatvorena, najbolji veslači sveta već treniraju i spremaju se za Svetsko prvenstvo, koje startuje u nedelju, 3. septembra. Ulog je ogroman, jer se osim medalja vade i prve vize za Olimpijske igre 2024. u Parizu. Svečano otvaranje je u subotu, 2. septembra, u 20 časova.

ИЗ БЕОГРАДА У ПАРИЗ: Најбољи веслачи света од 3. септембра на Ади Циганлији бориће се за олимпијске норме

FOTO: AP/Tanjug

Srbiju predstavljaju Martin Mačković, Miloš Vasić u dvojcu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Bedžik u dubl skulu, Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov u skifu. Kartu za Pariz izvadiće prvih devet skifista i prvih 11 u dvojcu i dubl skulu.

- Zahvalni smo Ministarstvu sporta, koje nam je finansijski pomoglo, a pre svega predsednici Organizacionog odbora premijerki Ani Brnabić, kao i gradu Beogradu, gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Nikoli Peniću. Najviše očekujemo od dvojca Vasića i Mačkovića koji su četvrti na rang-listi i velika nam je želja da osvoje medalju. Inače, konačan cilj je da dvojac uzme medalju na Olimpijskim igrama. Velike šanse ima i Jovana Arsić, bronzana sa poslednjeg EP. Konkurencija je najveća moguća, jača nego na Igrama, jer su sve nacije koje žele da odu u Pariz došle u Beograd - ističe predsednik IO VSS Dušan Kovačević.

Zoran Jovanović, direktor preduzeća "SP u veslanju 2023", ističe da je sve što je planirano urađeno i da će sve biti pod konac 3. septembra.

- Sve možemo da kontrolišemo osim vremena. Moram ponovo da apelujem na građane da poštuju pravila SP, da ne ulaze u vodu, da ni u kom slučaju ne dođe do kontakta sa čamcem. Jeste regularnost takmičenja na prvom mestu, ali je bezbednost prioritet svih nas. Nadam se da će publika uživati, jer će se okupiti svetska elita - kaže Jovanović.

Kešelj: Centar sveta

MARKO Kešelj, državni sekretar Ministarstva sporta, ističe da će Beograd biti sportski centar sveta:

- Imaćemo preko 1.600 učesnika iz preko 70 zemalja, tako da je za Vladu Srbije i Ministarstvo sporta od velikog značaja da pokažemo da smo kadri da organizujemo tako velika sportska takmičenja i siguran sam da će Vlada Srbije motivisati sve naše saveze da konkurišu za najveća takmičenja. Poželeo bih svima zdravlje, da se lepo osećaju u Beogradu, našoj zemlji, a našim takmičarima da osvoje medalje i da se sledeće godine raduju i olimpijskom trofeju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)