BEZ PRAVA NA KIKS: Odbojkašice u ponedeljak u osmini finala EP u Briselu igraju sa Švedskom

S. K.

25. 08. 2023. u 11:57

PRAVO tek počinje. Evropsko prvenstvo za odbojkašice u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji ulazi u drugu, nokaut fazu, u kojoj više nema popravnog. Toga su i te kako svesne Srpkinje, koje su se danas iz Genta preselile u Brisel, gde u ponedeljak (17.00) u osmini finala igraju sa Švedskom.

БЕЗ ПРАВА НА КИКС: Одбојкашице у понедељак у осмини финала ЕП у Бриселу играју са Шведском

FOTO: M. Vukadinović

Svetske prvakinje su velike favoritkinje protiv selekcije koju predvodi jedna od najboljih korektorki planete Izabela Hak. Dobro znaju da ako igraju kako znaju, da neće imati problema ne samo u tom duelu, nego i u četvrtfinalnom okršaju, gde ih u sredu, 30. avgusta, očekuje bolji iz duela Češka - Ukrajina. Maja Ognjenović i drugarice su u polovini žreba gde ih u eventualnom polufinalu očekuje Holandija, Francuska, Bugarska ili Slovačka. Ali naše dame nikad nisu gledale daleko, sada su, kao što su i navikle, samo koncentrisane na duel sa Šveđankama.

Uostalom, nikad nisu potcenjivale nijednu selekciju, u svojoj grupi poštovale su sve rivale. I ne kriju da im je u Gentu prijao poslednji duel sa Belgijom (3:0).

- Predivan osećaj je bilo igrati pred punom halom. Znale smo da će biti napeto protiv Belgije, jer njihovi navijače uvek napune hale, bodre svoju ekipu od početka do kraja, nebitno da li pobeđuju ili gube. Uspele smo da pobedimo sa 3:0 i veoma raspoložene i sa puno elana smo se preselile u Brisel - naglašava za sajt OSS Ana Bjelica.

Iskusna korektorka veruje da će se dobro pripremiti za Šveđanke koje predvode sestre Izabela i Ana Hak, Rebeka i Aleksandra Lazić.

- Selektor Đovani Gvideti odlično poznaje Izabelu Hak, koja je u top tri najboljih korektorki sveta. Pokazale su da imaju kvalitet, ali verujem da ćemo dobro da se spremimo kao i za svaku utakmicu. Iskreno, mislim da ne bi trebalo da imamo puno problema, jer smo raspoložene, motivisane, sve ide u dobrom pravcu. U meč ćemo maksimalno fokusirane - podvlači Bjelica.

I blokerka Maja Aleksić je naglasila da je preksinoć bilo predivno igrati pred domaćom, belgijskom publikom.

- Znale smo da moramo da pobedimo, kako bismo zadržale prvo mesto. Očekivale smo neizvestan meč, koji to nije bio rezultatski, jer nije igrala njihova najbolja igračica Herboc. Nekako smo došle do naše igra od samog početka, držale je do kraja i ostvarile naš cilj - ističe Aleksićeva.

Maja priznaje da nisu očekivale da će u osmini finala da igraju sa Švedskom.

- Pričalo se Češka, Azerbejdžan i na kraju Šveđanke. Pripremićemo se kao i za svaku drugu utakmicu. Istina, sada počinje teži deo, u nokaut fazi je sve moguće, igra se na jednu utakmicu, ali verujem u svoj tim i nadam se da neće biti problema do kraja - optimista je Aleksićeva.

Uzelac: Bićemo još bolje

JEDNA od najmlađih u našem timu Aleksandra Uzelac veruje da Srbija može do trona:

- Atmosfera u ekipa je sjajna. Utakmica protiv Belgije je bila prva utakmica na kojoj smo osetile da igramo na EP, pred punom dvoranom, tako da je bilo izuzetno igrati. Sada kreću eliminacione utakmice. Potrudićemo se da odigramo što bolje preostale utakmice i trudićemo se da osvojimo zlato po koje smo došle.

OSMINA FINALA

FIRENCA

Subota - 26. avgust

Italija - Španija 21.00

Francuska - Rumunija 18.00

Nedelja - 27. avgust

Holandija - Švajcarska 18.00

Bugarska - Slovačka 21.00

BRISEL

Nedelja - 27. avgust

Turska - Belgija 17.00

Poljska - Nemačka 20.00

Ponedeljak - 28. avgust

Srbija - Švedska 17.00

Češka - Ukrajina 20.00

ČETVRTFINALE

FIRENCA

Utorak - 29. avgust

Italija/Španija - Francuska/Rumunija (3)

Holandija/Švajcarska - Bugarska/Slovačka (4)

o Termini 18.00 i 21.00

BRISEL

Sreda - 30. avgust

Srbija/Švedska - Češka/Ukrajina (1)

Turska/Belgija - Poljska/Nemačka (2)

o Termini 17.00 i 20.30

BRISEL

Polufinale - 1. septembra

P1 - P4

P2 - P3

o Termini 17.00 i 20.30

Nedelja - 3. septembar

Za bronzu 16.00

FINALE 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?