"IVANIN SKOK JE ISTORIJSKI USPEH": Mihail Dudaš, sportski direktor Srpskog atletskog saveza

S.Bajić

22. 08. 2023. u 07:00

MIHAIL Dudaš, sportski direktor Srpskog atletskog saveza, dugogodišnji Ivanin drugar, kolega i saborac u Vojvodini i reprezentaciji Srbije, nije krio radost zbog istorijskog uspeha naše atletske kraljice na svetskoj smotri.

ИВАНИН СКОК ЈЕ ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ: Михаил Дудаш, спортски директор Српског атлетског савеза

FOTO: Privatna arhiva

On je na tribinama velelepnog Nacionalnog atletskog stadiona u Budimpešti, uz suprugu Anđelu, iz sveg srca navijao za Ivanu.

- U Moskvi sam, na Svetskom prvenstvu na otvorenom, 2013. godine posle moje trke na 1.500 metara u okviru desetoboja, sa tribina gledao Ivanin istorijski skok, kada je sa 6,82 metra osvojila bronzu i postavila nov rekord Srbije. Evo, sada, posle 10 godina… nova istorija za Srbiju, prvo zlato svih vremena, ispisano anale... - kaže Dudaš u telefonskom razgovoru za „Novosti“.

Jedan od najboljih srpskih atletičara u istoriji kraljice sportova, državni rekorder u desetoboju, ističe da su svi u našoj delegaciji kao i navijači i prijatelji, verovali da će Ivana posle učinka u kvalifikacijama, u finalu napraviti podvig.

- Tako je izgledalo, i samo se čekalo. Bila je više nego spremna. Recimo samo da sam supruzi Anđeli, kada je Ivana izašla na start, rekao da je dobro što prisustvujemo stvaranju istorije srpske atletike. Pitajte je, potvrdiće. Šta da kažem, presrećan sam i prezadovoljan i kao njen prijatelj i kao sportski direktor SAS-a… Ivana je pokazala takvu sigurnost, adrenalin je radio i preponosan sam što Srbija ima Ivanu...

Dudaš je, kaže, već kod prvog Ivaninog skoka, i pored prestupa, video koliki su dometi naše atletske kraljice.

- Skočila je više od 7,20 metara i šteta što je zamalo bio prestup. Videlo se sve veoma dobro. Posle je pokazala koliko je spremna i sve je rezultiralo najbolje za nju, njen tim i za sve nas - poručio je Dudaš.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)