OBJEDINITI KRUNE: Adriana Vilagoš za "Novosti" pred izazov na Evropskom prvenstvu do 20 godina

S.RAJIĆ

04. 08. 2023. u 09:30

SEZONA nije bila blistava, ali sve može da se zaboravi kada oko prsa zasija zlatna medalja. Naša perspektivna atletičarka Adriana Vilagoš na predstojećem EP do 20 godina u Jerusalimu (od 7. do 10. avgusta) ima nameru da dođe do još jednog zlatnog odličja, čime bi ujedno objedinila krune u istom starosnom dobu na planetarnom nivou (Kali lane), kao i na Starom kontinentu.

ОБЈЕДИНИТИ КРУНЕ: Адриана Вилагош за Новости пред изазов на Европском првенству до 20 година

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

To će biti veliki izazov, jer je ove godine imala uspone i padove.

- Nije sezona išla po planu. Desile su se stvari na koje nisam mogla da utičem. Bez obzira na to, pokušala sam da se spremim za predstojeće izazove, koji će za mene biti glavni u sezoni, ovo EP i SP u Budimpešti krajem meseca. Nadam se da ću sve malere ostaviti iza sebe, te da će sada biti onako kako sam planirala i biti na vrhuncu zadatka i najspremnija i kada je najbitnije. Pre dve godine uspela sam da uzmem srebrnu medalju, tako da sada ciljam korak više i zlato - priča Adriana za "Novosti".

Konstantni pehovi, priznaje, izbacili su iz ritma bacačicu koplja.

- Imala sam manjih problema sa povredama, to me je sputalo da više bacam i da se takmičim. Ipak, uspevala sam sve vreme da treniram, ali nisam bila u mogućnosti da radim na tehničkim stvarima. Retko sam bacala koplje, a taj osećaj mi najviše nedostaje.

Put Izraela ide bez mnogo kontrolnih nadmetanja.

- Najverovatnije neću trenirati sa kopljem do samog takmičenja i kvalifikacija. Međutim, ostatak trenažnog procesa je na najvišem mogućem nivou, nadam se da će to biti dovoljno. Svesna sam da vežba bez sprave nije baš najidealnija - priznaje Adriana.

Za razliku od Talina pre dve godine, neće biti glavnog takmaca kroz juniorsku konkureniciju Grkinje Eline Cengo.

Na SP cilj finale

KRAJEM meseca na SP u Budimpešti očekuje je okršaj sa svetskim kremom.

- Želim da pokušam da dođem do 12 najboljih i finala, to bi mogao da bude realan cilj, čemu težim. Iskreno, bilo bi teško da dođem do nekog iznenađenja, ali sam svesna kolike su mi mogućnosti. 

- Neće biti "jačih" devojaka. U Estoniji je bilo baš pakleno. Ipak, ima nekoliko njih koje imaju rezultate oko 58 metara. Oprezna sam, nikad se ne zna da li će neko da "eksplodira". Očekujem bez obzira na sve da bude dobro takmičenje. Nadam se da ću biti opuštena, lakše je kada sam favorit. Dobiću vredno iskustvo koje će mi biti zamajac za budućnost - naglašava naše atletsko blago.

U Lozani, pre nekoliko sedmica, bacila je 61,87, što joj je najbolje ostvarenje u godini. Nije želela da daje prognozu koliko i za koje daljine je spremna.

- Nadam se da mogu još više da pomerim granicu, to mi je neki cilj. Videćemo, ali time bih bila prezadovoljna u ovom trenutku - podvlači Vilagoševa. 

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)