PRVO RUKOMETNA NEPRAVDA, A ONDA I KRAH: Juniori Srbije ostali bez finala Svetskog prvenstva, i to kako!

Novosti online

01. 07. 2023. u 19:32

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva za igrače do 21 godine starosti jer je od domaćina šampionata, Nemačke, u polufinalu poražena sa 40:30 (17:15).

ПРВО РУКОМЕТНА НЕПРАВДА, А ОНДА И КРАХ: Јуниори Србије остали без финала Светског првенства, и то како!

Screenshot / RTS

Da je lako igrati pred 8.500 nemačkih rukometnih navijača, koliko ih je došlo u berlinsku "Maks Šmeling" halu, nije. Ali, da su "orlići" spoosbni za velika dela - pokazali su da jesu, no kada im neko odseče krila, a deluje da su im alžirske sudije Sid Ali Hamisidi i u Jusef Belkihi baš to uradili, onda zadatak postaje daleko teži.

Da bi se usred Nemačke pobedila u rukometu moćna Nemačka, odbrana mora da radi besprekorno. Važan šraf u odbrani Srbije je pivot Luka Rogan, ali on je već sredinom prvog poluvremena dobio crveni karton. I to kako...

Neverica na klupi Srbije posle isključenja Rogana / Screenshot / RTS

"Panceri" su, bez ikakvog umanjivanja njihovog talenta i pripreme ove polufinalne utakmice, počeli bolje. Poveli rano i sa četiri gola, pre nego što je svojim četvrtim pogotkom Miloš Kos smanjio na 9:6.

No, nedugo zatim Rogan je u odbrani zaustavio Nilsa Lihtlajna, ali iako je išao na loptu, susret dlana srpskog rukometaša i lica nemačkog igrača arbitri su okarakterisali kao dovoljan razlog za isključenje.

Rogan nije stigao do lopte, a pad Nemca okarakterisan je kao epilog prekršaja za crveni karton / Screenshot / RTS

Dva minuta biti brojčano slabiji nije ništa novo ni strašno u rukometu, ali ostati do kraja meča bez tako važnog defanzivca... bio je priličan udarac za srpsku selekciju.

Istina, nije njoj išlo dobro u nekoliko segmenata, pa dok je s jedne strane Ludvig odično zaustavljao šuteve "orlića", Luka Krivokapić i Savo Zekić su imali prilično problema da umire domaće golgetere. Pa opet, uz peg golova Kosa i četiri Luke Šijana, na veliki predah se otišlo samo sa "-2", 17:15. Krah je usledio u drugom poluvremenu jer odbrana više nije imala snage da se nosi sa "dužom klupom" rivala.

Trudili su se naši koliko god su mogli, ali nova isključenja (4:2 je bilo "za" Srbiju, a 2:1 u sedmercima za prvih 40 minuta igre), otežavala su ionako težak posao. Uzalud je bio i lukav gol Mateje Dedića sa dvojicom rukometaša manje na terenu, uzalud i povišen ton selektora Đorđa Teodorovića na tajmautima... bilo je prekasno za povratak posle +6 sredinom drugog poluvremena.

Selektor Đorđe Teodorović tokom tajmauta u polufinalu Svetskog prvenstva juniora između Nemačke i Srbije / Screenshot / RTS

U završnici su za Srbiju igrala i po dvojica kadata, 18-godišnjaci, pa je rezultat takav kakav je bio, iako su i u pomenutom finišu arbitri dosuđivali neke neverovatne stvari, poput faula za sedmeraca iako se prekršaj desio na osam metara od gola Srbije...


To, naravno, ne umanjuje veliki kvalitet ekipe Nemačke, kao i sjajnu nemačku rukometnu kulturu, što je prikazala njena brojna publika u berlinskoj hali, ali bi rezultat sigurno bio povoljniji po "orliće" da nije bilo one sudijske procene koja je potpuno poremetila defanzivnu koncepciju naše reprezentacije.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Renars Ušins sa 9 i Florijan Krancman sa osam golova, a u ekipi Srbije Miloš Kos sa devet pogodaka, Boško Stanisavljević sa sedam i Simo Šijan sa pet.

U meču za treće mesto "orlići" će igrati u nedelju od 15 časova protiv jedine ekipe koja ih je pobedila u uvodnom delu turnira, Islanda, koji je svoje polufinale izgubio od Mađarske sa 37:30 (19:14).

Bonus video: Nikola Jokić doživeo ovacije kada je pravo s NBA finala došao u Sombor na hipodrom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)