NI TRON NIJE NEDOSTIŽAN: Selektor Đorđe Teodorović veruje da rukometaši Srbije mogu do postolja na Svetskom "U21" prvenstvu

S. K.

28. 06. 2023. u 11:00

CILj je ostvaren, ni tron nije nedostižan. Rukometaši su među osam najboljih na SP do 21 godine u Nemačkoj i Grčkoj i još dve pobede dele ih od pobedničkog postolja. "Orlići" su se juče iz Atine preselili u Berlin, gde će u četvrtak (13.15) u četvrtfinalu da igraju sa najvećim iznenađenjem šampionata - Farskim Ostrvima.

НИ ТРОН НИЈЕ НЕДОСТИЖАН: Селектор Ђорђе Теодоровић верује да рукометаши Србије могу до постоља на Светском У21 првенству

rukometni savez srbije

- Uživanje je raditi sa ovom ekipom - ističe za sajt RSS ponosni selektor Đorđe Teodorović. - Ući među najboljih osam selekcija na svetu nije mala stvar, mnoge velesile poput Španije i Francuske to nisu uspele da postignu, a ovaj tim je pokazao da zaslužuje mesto u eliti. Vidi se da momci uživaju na terenu, prava su družina koja svoju državu predstavlja na najbolji mogući način.

Rukometaši su u prvoj fazi savladali Čile (41:13) i Maroko (33:26), a izgubili od Islanda - 29:32. Potom su u drugoj fazi nadigrali Egipat (33:26) i Grčku (34:23). Sada ih očekuje najteži meč na šampionatu, četvrtfinalni sa Farskim Ostvarima.

- Idemo u Berlin da odigramo tri jake utakmice, da ponovimo podvig iz Portugala, a zašto ne i da se popnemo na tron. Prvi protivnik su Farska Ostrva, ekipa koja do sada na prvenstvu nije izgubila niti jedan bod. Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica, ali nema većeg motiva od toga da možemo da obradujemo svoj narod i uključimo se u borbu za medalju - naglašava Teodorović.

KOS: U BERLINU KAO U ATINI

- OSTVARILI smo primarni cilj, plasman u top osam reprezentacija na svetu. Preselili smo se u Berlin i želimo da protiv Farana izgledamo dobro kao protiv Egipta i u drugom delu meča protiv Grčke u Atini - kaže Miloš Kos.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISTKINjA: Objavljena lista zarada za 2022.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)