"NE MOGU DA DOĐEM DO VAZDUHA POSLE OVOGA!" Sjajni odbojkaši Srbije i pored velikih problema ostali u konkurenciji za završnicu Lige nacija

S.RAJIĆ

26. 06. 2023. u 22:20

ZADOVOLjNI i u odličnom raspoloženju završili su misiju u Roterdamu. Odbojkaši Srbije uspeli su protiv Holandije važnom pobedom da zatvore drugi turnir Lige nacija. Sa učinkom 4:4, "plava četa" ima pravo da se nada da bi tokom poslednjeg vikenda u Anahajmu (SAD) protiv Argentine (4. jul), Kube (6. jul), Francuske (7. jul) i Bugarske (8. jul) mogli da izbore fajnal-ejt u Poljskoj.

НЕ МОГУ ДА ДОЂЕМ ДО ВАЗДУХА ПОСЛЕ ОВОГА! Сјајни одбојкаши Србије и поред великих проблема остали у конкуренцији за завршницу Лиге нација

FOTO: OSS

- Bio je to veoma bitan trijumf. Mnogo smo umorni, ali smo u isto vreme srećni zbog četiri pobede, koje imamo u dosadašnjem delu takmičenja. Tako smo i planirali. Na kraju turnira bili smo ispcrpljeni. To se moglo zaključiti po kretnji igrača u završnici setova - analizirao je selektor Igor Kolaković.

Najbolji poenter duela sa "lalama" Miran Kujundžić ističe da je megdan sa Holandijom bio najduži u njegovoj karijeri.

- Važan trijumf za generalni plasman u Ligi nacija, zadržali smo dobru poziciju i dalje smo u borbi za fajnal-ejt. Svesni smo koliko je svaki meč bitan u ovakvom sistemu takmičenja. Ne mogu da dođem do vazduha posle četiri teške utakmice. Svaki momak je dao sve od sebe. U Beogradu moramo da poradimo na nekim sitnicama, da se dobro pripremimo, popravimo šta treba i krećemo za Ameriku. Ni tamo neće biti ništa lakše, jer su rivali sve ozbiljne reprezentacije - naglašava primač servisa.

Krsmanović: Bolje u SAD

POSLE polovičnog učinka na prva dva turnira Lige nacija srednji bloker naše reprezentacije Petar Krsmanović nada se da će u Anahajmu biti bolje.

- Na prva dva takmičenja smo ostvarili po dve pobede i poraza. Verujem da u SAD možemo da napravimo iskorak i zabeležimo tri ili možda čak i četiri pobede - ističe Krsmanović. 

Jedan od najiskusnijih u timu Marko Ivović ponosan je na tim koji muku muči sa raznim pehovima i povredama.

- Opravdanje ili ne, ali celokupna ekipa proteklih dvadesetak dana, još pre turnira u Japanu, ima problema sa virusom. Još to traje, teško je doći do ritma. Pred nama je još mnogo utakmica ovog leta. Zasad smo u igri za fajnal-ejt. To je najvažnije. Imamo još vere i snage da nastavimo. Svaka čast momcima, junački smo izdržali poslednja dva seta. Idemo dalje - podvlači primač servisa. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?