SRBIJA POTOPILA CRNU GORU: Vaterpolisti na turniru Svetskog kupa u Podgorici savladali "ajkule" sa 11;9

Novosti online

11. 03. 2023. u 19:15

VELIKI zaveslaj ka Los Anđelesu napravili su vaterpolisti Srbije. „Delfini“ su u četvrtom kolu kvalifikacionog turnira Svetskog kupa u Podgorici savladali večitog rivala, Crnu Goru sa 11:9 (2:2,3:3, 5:2, 1:2). Izabranici Uroša Stevanovića u nedelju (19.30) igraju sa svetskim prvakom, Španijom. Podsetimo, prve tri selekcije plasiraće se na završni turnir od 29.juna do 1.jula.

СРБИЈА ПОТОПИЛА ЦРНУ ГОРУ: Ватерполисти на турниру Светског купа у Подгорици савладали ајкуле са 11;9

FOTO: VSS

Mitrović i drugovi velikog protivnika „slomili“ su u trećoj četvrtini. Tu deonicu naši su odigrali izvanredno, za dva minuta golovima Radulovića 2, Ubovića i Lukića napravili su seriju 4:0 koja im je donela velikih 10:6. Domaćin je kasnije pokušava da uhvati priključak, ali su naši momci uspeli da odbrane veoma važnu pobedu u borbi za finalni turnir.

Srbi su odigrali mnogo bolje nego protiv Grka. Odlično su se branili, a bili su sigurni i sa igračem više. Bili su odlučni u ključnim trenucima, golove postizali na vreme.

Počeli su naši stegnuto,pa su Crnogorci doktirali ritam u prvoj četvrtini. Srećom, nisu uspeli da steknu prednost. Mnogo bolje su „delfini“ zaigrali u drugoj četvrtini, prvi put su golom Milojevića poveli (5:4), ali su na poluvreme ekipe otišle poravnate.

I onda su naši eksplodirali u trećoj četvrtini, a u poslednjih osam minuta nada domaćina da mogu da naprave preokret ugasio je Milojević golom za 11:8.

CRNA GORA -SRBIJA 9:11

BAZEN: „Morača“ u Podgorici. Gledalaca: 700.Sudije: Kovač-Satloš (Mađarska) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 14 (4) , Srbija 11 (6).Dva igrača više: Crna Gora 1 (0), Srbija 1 (0). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1(1).

CRNA GORA: Đurović, Mršić, Banićević, Averka,Čučković 2, Đuro Radović2(1), Vidović 1, Ukropina 2, Perković, Spaić, Matković 1, Vasilije Đurović 2, Tešanović (10 odbrana).

PODGORICA

ČETVRTO kolo grupe B, subota: Crna Gora – Srbija 9:11, Grčka – Australija 19.30. Peto kolo, nedelja: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30).

TABELA: Španija 9, Srbija 6, Grčka 3, Crna Gora 3, Gruzija 3, Australija 0 bodova.

ZAGREB

ČETVRTO kolo grupe A, subota: Italija – Hrvatska u toku, Japan – Mađarska 20.30. Peto kolo, nedelja: Hrvatska – Japan(18.30), Francuska – Italija (20.30).

TABELA: Hrvatska 6, Italija 6, SAD 6, Mađarska 3, Japan 0, Francuska 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju