POVRATAK BERNALA: Kolumbijac opet na drumu

S. R.

08. 03. 2023. u 12:00

DOBRO poznato ime u biciklističkom karavnu moglo bi uskoro da se opet nađe na drumu, nakon više od godinu dana pauze.

ПОВРАТАК БЕРНАЛА: Колумбијац опет на друму

EPA/EFE

Egan Bernal prošlog januara u sudaru sa autobusom, zadobio je frakture pršljenova, desne butne kosti, patele desnog kolena, ali je zadobio udarac u grudi koji je oštetio plućno krilo i nekoliko napuklih rebara.

Opravak 26-godišnjeg Kolumbijca dosad nije išao po planu, te još uvek nije započeo sezonu. Ipak, njegov tim Ineos najavljuje povratak jedinog južnoameričkog osvajača Tur de Fransa na drum u Martu na trkama u Evropi, a cilj je ponovo pobediti na najprestižnijoj biciklističkoj trci, na kojoj je pobedio 2019.

- Frustiran je zbog dugačke pauze, ali ga podržavamo. Bernal je voljan da se vrati trkanju i nastupiće na trkama u martu. Mi imamo u timu 30 biciklista i savko bi mogao da se nađe na turu. Morate odabrati najbolju osmorku - naglasio šef Ineosa Rod Elingvord.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni