PARAĆINSKI ORIJENTIRAC DOBIO POZIV SELEKTORA: Marko Radovanović nastupiće na svetskom prvenstvu u Švajcarskoj

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 02. 2023. u 12:34

MLADI sportista, član Orijentiring kluba “Paraćin“ Marko Radovanović, zahvaljujući odličnim takmičarskim rezultatima dobio je poziv od selektora reprezentacije Srbije da nastupa na svetskom prvenstvu koje će u julu biti održano u Švajcarskoj.

ПАРАЋИНСКИ ОРИЈЕНТИРАЦ ДОБИО ПОЗИВ СЕЛЕКТОРА: Марко Радовановић наступиће на светском првенству у Швајцарској

Foto: Z. Rašić

Ovaj poziv je tim značajniji jer je Radovanović trenutno jedini izabrani reprezentativac – senior koji je pozvan da se takmiči u Švajcarskoj u muškoj konkurenciji. Svetsko prvenstvo biće održano u prvoj polovini jula u mestu Flims na Alpima.

Mladi paraćinski sportista već je nastupao na svetskom prvenstvu ali u konkurenciji juniora, koje je održano u Turskoj septembra 2021. godine. Reprezentativac je postao još 2016. godine kao mlađi junior, kad je imao svega 15 godina.

Foto: Privatna arhiva

Radovanović ističe da je posle prvog učešća te godine sa reprezentacijom na Prvenstvu jugoistočne Evrope u Makedoniji, naredne 2017, 2018. i 2019. godine učestvovao sa nacionalnom timom na evropskom juniorskom prvenstvu, a zatim na već pomenutom svetskom juniorskom prvenstvu u Turskoj.

- Od 2019. godine kao junior nastupam u seniorskoj reprezentaciji i u Ligi sam senior, što znači da trčim seniorska prvenstva i trke.  Već sam osvajao dva druga mesta na prvenstvima Srbije u sprint distanci i u dugoj distanci, što smatram fantastičnim uspehom – kaže Radovanović i dodaje da trenira tako što trči na Karađorđevom brdu iznad Paraćina, zatim ka obližnjem selu Davidovac , gde se penje na brdo Čukara, nakon čega se spušta do Mirilovca... Tako istrči petnaestak kilometara, koliko mu je potrebno za trening.

On trenira svakodnevno, odnosno najmanje šest puta. Minimum koji istrči je desetak kilometara i to je neophodno da bi održao formu i opravdao status reprezentativca. Uz trčanje, obavezna je i teretana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024