NOVO RUHO ALFA ROMEA PRED START FORMULE 1: Cilj je biti u vrhu

S. R.

07. 02. 2023. u 15:10

ŠVAJCARSKI tim Zauber Alfa Romeo ima velike ambicije u predstojećoj sezoni formule 1. U svojoj bazi, u Hinvilu, predstavili su svog "izazivača" za ovu godinu bolid ime "C43". Cilj tima je da se nadograde, uspeh iz prošle kada su u poretku konstruktora završili na šestoj poziciji sa 55 poena.

НОВО РУХО АЛФА РОМЕА ПРЕД СТАРТ ФОРМУЛЕ 1: Циљ је бити у врху

FOTO: EPA

U misiji, pravljena iskoraka, u nastupajuću sezonu "najbržeg karavana na svetu" ulaze u sa nepromenjenom vozačkom postavom Valteri Botas - Gvanju Džou. Finac će nastaviti da bude lider ekipe i podrška mladom kineskom vozaču shodno akumuliranom iskustvu koje se stekao prethodnih godina pre svega kao pilot Mercedesa zajedno sa Luisom Hamiltonom.

- Moramo da postignemo bolje, moramo da stremimo ka višem, kako ja tako i svi u našoj fabrici. Cilj nam je da se nađemo u vrhu poretka, to je gorivo koje nas pokreće što očekujemo. Da budemo konstatniji, sakupljamo poene, ali je težak put do toga. To ćemo jedini postići ako budemo radili na sitnim detaljima i svi u timu dišemo kao jedan - motivisan je Botas.

Iz Zaubera su najavili da su preko zime najviše pažnje posvetili zadnjem kraju bolida. Krilu, vešanju, menjaču, podu...

- Identifikovali smo područija u kojima još uvek imamo prostora za napredak. Hoćemo da iskoristimo puni potencijal u ovoj što nismo bili u mogućnosti prošle 2022. godine - naglasio je tehnički direktor Žan Monšo.

Novi bolid Zaubera Alfa Romea prvi put na stazi će se naći tokom predsezonskih testiranja u Bahreinu od 23. do 25. februara, a ova sezona počinje 5. marta na istom mestu. 

PROMENE U VRHU TIMA

KAO i većina timova u međusezoni, ni Zauber nije pošteđen brojnih promena u vrhu ekipe. Doskorašnji direktor tima Frederik Vaser, prešao je na istu poziciju Ferariju, dok je na njegovo mesto postavljen Alesandro Aluni Bravi. Takođe, do nedavno član Meklarena Andreas Sajdl, postao je izvršni direktor tima, u sklopu promena, pošto tim od 2026. godine ulazi u saradnju sa Audijem. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)