DANAC BESAN ZBOG HRVATSKOG IGRAČA: ''Udare pa se izvinjavaju, Hrvati su takvi''

Novosti online

20. 01. 2023. u 09:06

Danska i Hrvatska su odigrale 32:32 na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, a Matijas Gidsel je bio besan na hrvatskog igrača zbog grubog rukometa.

ДАНАЦ БЕСАН ЗБОГ ХРВАТСКОГ ИГРАЧА: Ударе па се извињавају, Хрвати су такви

FOTO: EPA

Meč će ostati upamćen po sukobu Matijasa Gidsela i Domagoja Duvnjaka, kada je Hrvat udario Danca u glavu, što je ovog razbesnelo, te nije hteo da pruži ruku Duvnjaku.

Gidsel je nakon utakmice objasnio zašto nije oprostio Hrvatu i otvoreno poručio da je navikao na takve poteze od Domagoja.


– I kad mi je to napravio u prvenstvu, takođe se puno izvinjavao nakon toga. Hrvati su takvi. Znaju vrlo dobro da ovako moraju da igraju protiv nas, a onda se nakon utakmice izvinjavaju nama i sudijama – rekao je Gidsel za danski BT.

A onda se nadovezao kako cela reprezentacija Hrvatske igra grub rukomet.


– Nikad nisam iskusio nešto ovakvo. Na trenutke je bilo poprilično divlje na terenu. Nije prvi put, već sam imao ovakvu situaciju s Duvnjakom u Berlinu. Mislim da su im bile dopuštene divlje stvari. Znam, Duvnjak to radi svesno. Bio je to udarac šakom u glavu, tome nije mesto u rukometu – poručio je Gidsel.

U odbranu jednog od najboljih danskih rukometaša stao je selektor Nikolaj Jakobsen.

– Mislim da su Hrvati bili jako nasilni, posebno prema Matijasu. Bila je to jako teška utakmica za njega. Zbog toga smo morali često da igramo sedam na šest, da unesemo više mirnoće i uspeli smo. Ovo je bila haotična utakmica, rezultat je realan – reči su Jakobsena.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri