KROZ "ŠUMU" DO TOP OSAM: Zvezda danas gostuje Žalgirisu u važnom okršaju za plej-of Evrolige

V. PRERADOVIĆ

20. 01. 2023. u 09:00

VREME je da utihnu raznorazne kampanje, prebacivanja odgovornosti sa jedne na drugu stranu terena.

КРОЗ ШУМУ ДО ТОП ОСАМ: Звезда данас гостује Жалгирису у важном окршају за плеј-оф Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Nakon perioda u kojem je Crvena zvezda bila predmet evroligaških afera, došao je dan da se vrati onome što joj ide najbolje u ovom delu sezone - košarci!

Pred današnje gostovanje Žalgirisu u 20. kolu Evrolige (19.00), stigla je i jedna dobra vest: u konkurenciju za sastav vratio se crnogorski plejmejker Nikola Ivanović, posle povrede u meču sa Partizanom krajem novembra.

- Već nekoliko dana treniram sa ekipom, ne osećam posledice - rekao je Ivanović.

Igrač više u bekovskoj liniji rasteretiće Luku Vildozu, Stefana Markovića i Nemanju Nedovića, koji priznaje da oseća težinu predstojeće borbe sa litvanskim timom, trenutno stacioniranim u top 8, sa pobedom više od crveno-belih.

- Oseća se težina te utakmice, pogotovo zbog načina na koji trener priča o tom meču i kako ga priprema. Svesni smo da brejk može mnogo da nam donese. Žalgiris je, svakako, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige. Grupa bez zvezda, izraženog timskog karaktera, dobila je pet od poslednjih šest utakmica.

- Istina, ovo je veoma važna utakmica protiv izuzetno čvrste i disciplinovane ekipe - napominje trener Duško Ivanović.

- Pokazali su kvalitet protiv svih protivnika, pobedili su i velike timove. Na svom terenu igraju zaista stabilno. Crnogorski stručnjak podseća na teško izvojevanu pobedu nad Žalgirisom u beogradskom susretu (77:73), u kojem je Vildoza sa 27 poena postavio lični rekord.

- Moramo da se osvrnemo na tu utakmicu, koju smo igrali pre više od mesec dana. Žalgiris nije promenio mnogo toga u igri, i dalje su čvrsti, agresivni u ofanzivnom skoku. Očekuje nas fizički izuzetno zahtevan meč.

Za proboj kroz popularnu "zelenu šumu" u Kaunasu, potreban je Nedović na nivou prethodne bitke sa Litvancima (21 poen).

- Uz onu protiv Armanija, to je bila najteža utakmica u Beogradu - kaže Nedović.

- Nema tu nekog ko se posebno ističe poenima, skokovima... Igraju čvrsto u odbrani, dobro su povezani na terenu, očekujem još teži meč nego u Beogradu. Ako ispoštujemo sve dogovore, imaćemo lepu šansu za pobedu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)