"NE MOŽE OVAKO..." Selektor Đerona o meču koji su Srbija i Norveška odigrali na Svetskom prvenstvu

Novosti online

19. 01. 2023. u 23:22

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona izjavio je da je razočaran porazom od Norveške u prvom meču druge faze na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

НЕ МОЖЕ ОВАКО... Селектор Ђерона о мечу који су Србија и Норвешка одиграли на Светском првенству

FOTO: EPA

Norveška je posle preokreta pobedila Srbiju iako je naša selekcija vodila na poluvremenu sa 17:14.


"Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći. Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka", rekao je Đerona, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.


On je istakao da naša selekcija i dalje ima šanse da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.


Kapiten srpskih rukometaša Nemanja Ilić podsetio je da je naš nacionalni tim dobro odigrao prvo poluvreme protiv Norveške.


"Dobro smo otvorili i drugo poluvreme, poveli sa pet razlike. Međutim, Norvežani se nisu predali, mi smo s druge strane izgubili preciznost u napadu i kasnije smo bili u konstantnom zaostatku. Protiv ekipe kao što je Norveška, to se teško stiže. Nedostaje nam malo više iskustva, ovakvih utakmica protiv ekipa kao što su i Norvežani i Nemci. To što smo sada i sa jednima i sa drugima odigrali jako dobro govori da nema brige za budućnosti, bićemo sve bolji i bolji, ali svakako da boli ovaj poraz", rekao je Ilić.

U narednom kolu, u subotu, igraju Argentina - Srbija od 15.30, potom Katar - Norveška od 18 časova, te Holandija - Nemačka od 20.30.

 

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)