RAZBILA AMERIKANKE, A ONDA... Sve Srpkinje odmah slavile plasman u finale Svetskog prvenstva, samo se Tijana Bošković okrenula (VIDEO)

Novosti online

12. 10. 2022. u 22:51

SRBIJA je nastavila da briljira na Svetskom prvenstvu za odbojkašice, koje zajednički organizuju Holandija i Poljska, a plasman u novo finale burno je proslavljen. I to uz jedan zanimljiv detalj.

РАЗБИЛА АМЕРИКАНКЕ, А ОНДА... Све Српкиње одмах славиле пласман у финале Светског првенства, само се Тијана Бошковић окренула (ВИДЕО)

Twitter / @PawlikDominika

Podsetimo, odbojkašice Srbije su u polufinalu savladale Amerikanke posle velike borbe, a poslednji potez u dramatičnom meču izvela je Tijana Bošković, posle čega je lopta neodbranjivo poslata u polje suparnica, a meč okončan u korist naših reprezentativki.

Njen čak 32. poen, čime je ubedljivo bila najefikasniji akter ovog susreta (osvojila je koliko "drugoplasirana" i "trećeplasirana" igračica zajedno - 17 poena je ostvarila Robinson Kelsi, a 15 naša Bianka Buša) izazvao je veliko slavlje svih u našoj nacionalnoj selekciji.

Međutim, Tijana Bošković nije slavila odmah kad i ostale. Zastala je, dok su sve njene saigračice trčale jedne drugoj u zagrljaj, čak se i okrenula na drugu stranu, što možete videti na snimku koji je pred vama...

... a onda se i ona pridružila velikoj proslavi. Prosto joj je trebao sekund, dva da dođe sebi posle sopstvene fantastične partije, ali pre svega zbog izuzetne pobede i plasmana u šampionat planete.

Slavlje je sasvim razumljivo kada se ostvari nešto veliko, ali ovaj trenutak u kome je Tijana Bošković zastala da prigrli samu činjenicu koliki podvig je ostvaren, samo govori o tome sa koliko istinskih emocija je i ovoga puta igrala za Srbiju. Emotivno, naravno, i sve ostale odbojkašice igraju za našu zemlju, samo je čuvena korektorka ovim potezom pokazala da ne želi jedino srcem da slavi uspeh, već i da ga pojmi na pravi način - celim bićem: i umom i srcem. Tada su radosti ionako veće.

Ali, postoji još jedan stepenik. I radosti, i uspeha.

A njega pruža veliko finale.

Za novu titulu svetskog prvaka odbojkašice Srbije će igrati protiv boljeg iz meča Italija - Brazil (sastaju se u četvrtak od 20 časova).

Finale, u holandskom Apeldornu, igra se u subotu 15. oktobra od 20 sati po našem, srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri