OSTATI NA SVETSKOM TRONU! Mina Popović o velikom iskušenju srpskih odbojkašica: Imamo motiv više

S. KRSTOVIĆ

21. 09. 2022. u 22:42

NASMEJANE, vedre, pune optimizma zračile su juče odbojkašice Srbije uoči puta za Holandiju i Poljsku, gde se od 23. septembra do 15. oktobra održava 19. Svetsko prvenstvo.

ОСТАТИ НА СВЕТСКОМ ТРОНУ! Мина Поповић о великом искушењу српских одбојкашица: Имамо мотив више

FOTO: M. Vukadinović

Naše dame brane zlato, žele da ostanu na tronu i ne kriju da ih bilo kakav pritisak samo dodatno motiviše da odigraju najbolje što mogu.

- Uvek je teško ići na neko takmičenje i braniti bilo koju medalju, a kamoli zlatnu. To sportisti, ljudi koji vole sport znaju da je to najteži zadatak. Sigurno je da to stvara određenu dozu pritiska, ali je to za nas i motiv više da nastavimo kontinuitet osvajanja medalja - ističe bloker Mina Popović.

Srpkinje će nekoliko dana trenirati u Arnemu, gde će u nedelju (20.00) protiv Kanade odigrati svoj prvi meč u grupi C. Već u ponedeljak odmeriće snage sa Bugarskom. Potom pakuju kofere i sele se poljski Lođ, gde će 29. igrati sa Nemačkom, 30. septembra sa Kazahstanom, a 1. juna sa SAD.

- Nismo nikad igrale na fudbalskom stadionu, videćemo... Nijedna selekcija nije za potcenjivanje, pogotovo ne na SP. Devojke su u Ligi nacija igrale protiv Kanade, koja poslednjih godina napreduje, znamo dobro i Bugarsku - naglašava Popovićeva.

ODVAŽNO Odbojkašice Srbije uoči puta/FOTO: M. Vukadinović

Sistem takmičenja je neobičan, u suštini napravljena su dva kostura, tako da su Srpkinjama najveće prepreke na putu ka finalu SAD i Turska. U drugom delu izdavajaju se Italija, Brazil, Japan, Kina...

- Kakav god da je sistem takmičenja, ekipa koja želi da bude najbolja mora da pobedi sve. Zato je dobro krenuti ozbiljno od početka, da ne dozvolimo sebi neko opuštanje, kiks. Možda nas protivnici i namuče, ali to će biti dobra priprema za eliminacionu fazu. A pritisak može da bude vetar u leđa - naglašava Mina.

Uzbuđenje nije krila ni Bojana Milenković, koja se pre četiri godine u Japanu teško povredila, pa su joj drugarice donele zlato u Beograd.

- Branimo trofej, imamo dozu odgovornosti i pritiska, ali mislim da možemo s time da se nosimo. Moja želja je da ostanem do kraja, da se ne vratim ranije kao prošlog puta. Igraćemo maksimalno od starta, idemo iz utakmice u utakmicu - kaže trofejni primač.

Bojana: Pokazaćemo ko smo!

BOJANA Milenković se ne opterećuje sistemom takmičenja, jer na to ne mogu da utiču:

- Na nama je da igramo i predstavimo našu zemlju na najbolju način. Konkurenti su odavno poznati, kao što je Italija, Brazil, Amerika... Ipak, trebalo bi da igramo našu prepoznatljivu igru i ne bi trebalo da imamo problema. Najvažnije je da pokažemo svima ko smo.

BONUS VIDEO: Dolazak bronzanih odbojkašica u Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)