MORAMO U PARIZ 2024! Neophodno izvući pouke iz neuspeha na SP

S. KRSTOVIĆ

11. 09. 2022. u 21:17

U KATOVICAMA je spuštena zavesa na 35. Svetsko prvenstvo, a naši odbojkaši još ne mogu da se pomire sa istinom da su im već u osmini finala Argentinci raspršili san o borbi za medalju.

МОРАМО У ПАРИЗ 2024! Неопходно извући поуке из неуспеха на СП

Foto: Profimedia

Kapiten Nemanja Petrić smatra da sada svi moraju da se oporave od šoka, a onda pronađu odgovore na ključna pitanja kako bi sledeće godine učinili sve da se plasiraju na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

- Rana eliminacija je za sve nas razočaranje i neuspeh. Ne bi trebalo se kriti iza nečega, već videti realno situaciju. Nisam verovao da ćemo stati u osmini finala, jer sam smatrao da imamo kvalitet za top 8, a četvrtfinale je uvek neizvesno. Argentina je, kao osvajač bronze na OI u Tokiju, ekipa za respekt, ali nije dominantna u odnosu na nas - priča za "Novosti" Nemanja Petrić.

Sjajni primač smatra da su grupu odigrali onako kako su planirali, uz određene slabosti:

- U grupi smo mislili da je do padova u igri dolazilo zbog kvaliteta protivnika. A onda je usledio šok, jer smo se celo leto spremali za SP, koje je, po meni, bilo veliki ispit ove generacije. Moja želja je bila da pokažemo najviše i zato smo veoma razočarani. Sada moramo da se pomirimo sa realnošću i da počnemo novu priču - kaže Petrić.

Nemanja ne može sa sigurnošću da kaže da li je generacija doživela svoj zenit:

- Nikad se ne zna kada je zenit, mada sam ja verovao da je to ovo SP. Poslednjih godina se sve više priključuju mlađi igrači. I Grbić, i Kovač i sada Kolaković su im pružali priliku da vide koliko mogu i na kom su nivou. Imaju kvalitet, što su pokazali u Ligi nacija. I moraju da dobijaju sve više šansi ako želimo da u jednom trenutku budu nosioci igre. Verujem da će imati priliku i sledeće godine, mada je vrlo komplikovano, jer se svaka utakmica boduje za rang-listu, koja je presudna, ako se ne prođu kvalifikacije, za odlazak na Olimpijske igre - kaže Petrić.

Vođa "orlova" smatra da svi imaju motiv da se i dalje dokazuju u dresu Srbije, tim pre što je želja svih da konačno izbore Olimpijske igre.

- Neuspeh je nešto što te tera da se pokažeš i dokažeš, mada to nikad nije izostajalo kod svih nas. Samo treba pustiti da se ovo slegne i videti sa selektorom i Savezom kakvu ideju imaju za naredne godine. Mi nismo igrali na dve poslednje Olimpijade i zato mislim da moramo da budemo fokusirani na kvalifikacije za Pariz. A vreme će pokazati ko je spreman da igra za reprezentaciju. Zato je sada najbitnije razbistriti glavu, napraviti analizu i izvući pouke - podvlači Petrić.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)