NOVA PROMOCIJA SRBIJE U SVETU: Darko Udovičić predsednik organizacionog odbora SP u rvanju

Tanjug

07. 09. 2022. u 10:42

DOBIJANJEM organizacije Svetskog seniorskog prvenstva Rvački savez Srbije dobio je veliko priznanje za sve ono što radi poslednjih godina. Siguran sam da će ceo naš organizacioni tim još jednom dokazati da smo neprikosnoveni domaćini velikih sportskih događaja, a da će svi gostii iz Srbije poneti najlepše uspomene, izjavio je predsednik Organizacionog odbora i pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić.

НОВА ПРОМОЦИЈА СРБИЈЕ У СВЕТУ: Дарко Удовичић председник организационог одбора СП у рвању

Foto: Tanjug

Uveren sam i da će, pored odličnih sportskih rezultata naših takmičara, ovaj šampionat doprineti dodatnoj promociji naše zemlje i Beograda u svetu, ali i rvanja kao sporta. Upravo iz tog razloga sam počastvovan i privilegovan što sam dobio priliku da budem predsednik Organizacionog odbora i na tome zahvaljujem Rvačkom savezu Srbije i predsedniku Željku Trajkoviću.


Svetski šampionat za seniore okupiće 2.500 rvača iz 75 zemalja, a Udovičić je naglasio da su svi u organizaciji obavezama prišli na izuzetno profesionalan način i da se pažnja posvetila i najsitnijim detaljima.

"Rvački savez Srbije ima vrhunski uigran i profesionalan tim, koji je u svakom trenutku znao šta želi od organizacije ovog prvenstva. Olakšavajuća okolnost je činjenica da svi imaju bogato iskustvo u pripremi ovakvih takmičenja. Tu pre svega mislim na takmičenja u omladinskim kategorijama, koja su održana prošle godine i koja su bila usputna stanica za ovo seniorsko prvenstvo koje nam sledi".

Udovičić je posebno pohvalio izvanrednu saradnju koju Ministarstvo omladine i sporta ima sa Rvačkim savezom Srbije.

"Naša saradnja funkcioniše dvosmerno, to je jedan izuzetan partnerski odnos i na to smo veoma ponosni. Treba istaći da je tome znatno doprineo izuzetan rad ljudi u Rvačkom savezu, ali i vrhunski rezultati koje naši rvači u kontinuitetu ostvaruju u poslednje vreme. Rvački savez je možda i najbolji primer sinergije države sa nekim nacionalnim granskim sportskim savezom, koji pored odličnih takmičarskih ostvarenja na pravi način promoviše i sport u našoj zemlji".

Srbija može se pohvaliti činjenicom da je ove godine domaćin velikog broja vrhunskih sportskih događaja.

Posle Svetskog atletskog prvenstva i dvorani, Fajnal-fora košarkaške Evrolige i Fajnal-ejta Lige šampiona u veterpolu, organizacija Svetskog šampionat u rvanju je još jedan pokazatelj permanentnog ulaganja u srpski sport.

"To je strateški pravac koji je zauzelo Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je veliki ljubitelj sporta. Čvrsto se držimo te strategije i moram da kažem da je to pravi odnos koji država treba da ima prema sportu. Organizacijom velikih takmičenja na najbolji način se promoviše sport, ali i sve vrednosti koje on sa sobom nosi. Mi smo mala zemlja, ali smo kroz sport i te kako prepoznatljivi u svetu i izuzetno smo zadovoljni zbog svega toga", konstatovao je Udovičić i potom poručio:

"Pozivam publiku da u što većem broju dođe u Arenu i pruži podršku svim rvačima, a da posebno svi navijamo za naše takmičare za koje sam uveren da će dati sve od sebe da osvoje medalju, što bi u ovako izuetnoj konkurenciji bio veliki uspeh. Siguran sam da ćemo kao organizatori ispuniti najviše standarde i očekivanja i još jednom se dokazati i potvrditi kao vrhunski domaćini i da ćemo svi zajedno ponovo poslati prelepu sliku sportske i uspešne Srbije u svet", zaključio je Udovičić.

Šampionat sveta u rvanji održaće se od 10. do 18. septembra.

Svečano otvaranaje na programu je u Štark areni 11. septembra od 16 časova, a organizatori najavljuju spektakularan program.

Sjajna vest za sve ljubitelje sporta, a posebno rvanja u Srbiji je podatak da će ulaz u dvoranu biti slobodan, a preuzimanje besplatnih ulaznica biće organizovano na punktovima ispred Arene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HRVATI SE KRSTE: Na kanadskoj javnoj TV pre meča pogrešna zastava Hrvatske - kako izgleda u kanadskoj verziji