NJIMA SE BAŠ NE DA: Treći put odloženo Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani

Tanjug

01. 09. 2022. u 20:35

SVETSKO atletsko prvenstvo u dvorani u kineskom Nanđingu, koje je bilo planirano za mart 2023. godine, odloženo je treći put zbog korona virusa, saopštila je danas Svetska atletika.

ЊИМА СЕ БАШ НЕ ДА: Трећи пут одложено Светско атлетско првенство у дворани

FOTO: SAS

Ovo SP je trebalo da bude održano 2020. godine, ali je zbog pandemije pomereno za mart 2021. Međutim, usledilo je novo odlaganje za mart 2023. godine, pošto je ove godine održano "regularno" SP u Beogradu.


U saopštenju Svetske atletike se navodi da je Nanćingu ponuđen novi termin - mart 2025. godine, a ova odluka je doneta uz saglasnost Organizacionog odbora Nanđinga i Atleskog saveza Kine zbog trenutne situacije vezane za korona virus.

- Razočarani smo što smo morali ponovo da odložimo ovaj događaj zbog okolnosti koje su van naše kontrole, ali smo to uradili kako bi obezbedili sigurnost svim sportistima i federacijama članicama - izjavio je predsednik IAAF Sebastijan Kou.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku