BOŽIDAR MALJKOVIĆ PUN UTISAKA: Srpski boks se podigao kao feniks, bićemo velesila

Novosti online

27. 08. 2022. u 14:41

SVETSKI boks našao je dom u Srbiji, prestonica, Beograd bio je poprište uzbudljivog bokserskog događaja kojem su ljubitelji borilačkih sportova mogli da prisustvuju zahvaljujući angažovanju bokserskog saveza Srbije.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ПУН УТИСАКА: Српски бокс се подигао као феникс, бићемо велесила

FOTO: OK Srbije

Procenjeno je da je čak 2.500 gledalaca uživalo na platou iza Geozavoda gde su svedočili sjajnim borbama.

Među prisutnima bio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i nekada čuveni košarkaški trener Božidar Maljković, nije krio oduševljenje fantastičnim mečevima.

Istakao je da je srpski boks ustao poput feniksa nakon hibernacije od 15 godina.

FOTO: BSS

- Boks baš volim da gledam. Još kao mlađi sam često uživao posmatrajući mečeve u Hali sportova. Ipak, boks je kod nas maltene zamro pre 15 tak godina. Sećam se da sam tadašnjem premijeru Vučiću rekao ajde da vidimo da pomognemo boksu, jer to je sport koji narod baš voli. Stigao je i Borovčanin, i evo nas sada uživamo gledajući pravi boks. Samo tako neka nastave i bićemo velesila u ovom olimpijskom sportu. I ovde sam video puno srpskih momaka koji su sjajni - istakao je Božidar Maljković.

Inače, plato iza Geozavoda u petak veče je zaista bio mali da primi sve zainteresovane. Danica Crnogorčević je dodatno oduševila okupljene fantastičnim performansom.

Rus Gasijev je u borbi večeri već u prvoj rundi nokautirao Amerikanca Velča, koji je uzalud najavljivao pobedu.

FOTO: BSS

Puno poznatih je bilo na mečevima a videli smo NBA košarkaškog asa Bobana Marjanovića, a prisutni su bili i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra Vladimir Ilić, sin predsednika Srbije Danilo Vučić, predsednik Odbojkaškog saveza Zoran Gajić, sekretar za sport i omladinu Beograda Nikola Penić i drugi.

Bokserski savez do kraja godine planira da organizuje još dva velika spektakla: Zlatnu rukavicu u Novom Pazaru i Memorijal Zvonko Vujin u Zrenjaninu.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri